Αρ. Παπαφωτίου: «Η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί απαξιωτικά το ΔΣ της ΚΕΔΗΣ»


Για απαξίωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΗΣ, κάνει λόγο η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων» και μέλος της ΚΕΔΗΣ Αριάδνη Παπαφωτίου.

Σύμφωνα με την κ. Παπαφωτίου, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ΔΣ της ΚΕΔΗΣ απολύτως απαξιωτικά, ως όργανο απλής επικύρωσης προειλημμένων δημαρχιακών αποφάσεων υψηλού κόστους και αμφιβόλου διαφάνειας, που… σερβίρονται στα μέλη τρεις μόλις ώρες πριν την συνεδρίαση, επιχειρώντας αιφνιδιασμό και παραπλάνηση ψήφου.

Η ανακοίνωση της κ. Παπαφωτίου, συνεχίζει με τα εξής:

«Με απόλυτη έλλειψη σεβασμού στον ρόλο των Διοικητικών Συμβουλίων των Δημοτικών Επιχειρήσεων χθες Πέμπτη 13/2/2020, μόλις τέσσερις εργάσιμες ημέρες πριν την Τσικνοπέμπτη και μόλις τρεις ώρες πριν την συνεδρίαση του ΔΣ, η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ. Χρυσάνθη Παλάζη έφερε προς έγκριση Πίνακα – Οικονομοτεχνική Μελέτη που είπε πως συνέταξε η ίδια (είναι φιλόλογος!!), και αφορούσε σε δαπάνη ύψους 14.570 ευρώ από το Ταμείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, για την διοργάνωση της ‘Μασκαράτας’.

Η ανωτέρω δαπάνη ήρθε προς ψήφιση με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: ‘Συνδιοργάνωση με τον Δήμο και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της καρναβαλικής εκδήλωσης’ αντί ‘Έγκριση Προϋπολογισμού Καρναβαλικών δράσεων’ αφού αφορά σε αγορές αφισών, μπαλονιών, κονφετί, διακριτικών εθελοντών (20ευρώ/το κομμάτι !!), αμοιβή σκηνοθέτη κ.α. παρόμοια, και θα υλοποιηθεί με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Χωρίς απαντήσεις στα:
1) Γιατί την τελευταία στιγμή και χωρίς να γνωρίζει τίποτε το ΔΣ;
2) Πότε και γιατί προέκυψε θέμα συνδιοργάνωσης;
3) Πόσο καιρό πριν και από ποιόν κατατέθηκε η ιδέα της “Μασκαράτας”;
4) Ποιοί ιδιώτες ενεπλάκησαν, με τί οικονομικές απαιτήσεις και γιατί έφυγαν;
5) Με ποιόν τρόπο, ποιές Δημοτικές Υπηρεσίες συμμετείχαν στην διαδικασία της προετοιμασίας της εκδήλωσης και με ποιό αποτέλεσμα;
6) Γιατί η εκδήλωση ΔΕΝ εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του 2020 που ψηφίσαμε μόλις δύο μήνες πριν, ώστε να μην εξαντλούνται σήμερα χρήσιμα αποθεματικά από τρείς διαφορετικούς Κωδικούς του;
7) Πόσο νόμιμη είναι η απόφαση που ελήφθη τελικά κατά πλειοψηφία, αφού άλλα παραγγέλνει ο τίτλος της κι άλλα η “Εισήγηση”;

Η Δημοτική Αρχή επιλέγει να λειτουργεί πρόχειρα και ερασιτεχνικά, έρμαιο εσωτερικών της προβλημάτων, εκθέτοντας εαυτόν και Υπηρεσίες.
Άλλωστε, τι άλλο από μια καθαρή ομολογία αποτυχίας της να προγραμματίσει σωστά μία Καρναβαλική εκδήλωση, είναι ο προαναφερθείς χειρισμός;».

6 Shares