Στον Αντιδήμαρχο Κ. Δινάκη το φλουρί από την κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου Σερρών


Μέσα σε οικογενειακό κλίμα, και με την παρουσία του Δημάρχου, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, αλλά και υπαλλήλων απ’ όλα τα τμήματα του Δήμου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 14 Φεβρουαρίου, η κοπή πίτας της Διεύθυνσης Διοικητικού του Δήμου Σερρών. Τη βασιλόπιτα, ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, κ.κ. Θεολόγος, ο οποίος στο μήνυμά του ευχαρίστησε το Δήμαρχο Σερρών για την πρόσκλησή του, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Η παρουσία της Εκκλησίας μας, είναι παρουσία αγάπη και στοργής και συνεισφέρει σ’ όλους όσοι εργάζονται για έναν σκοπό και ένα όραμα. Το έργο σας, είναι έργο προόδου, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των Σερραίων πολιτών, ώστε να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά. Όλοι μας πρέπει – όπου ο καθένας βρίσκεται – να δουλεύουμε, δημιουργώντας στη βάση ενός οράματος, που θα έχει στο κέντρο του τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, και όχι απλώς διαχειριζόμενοι τις καθημερινότητες και τις συνθήκες του βίου μας. Είναι ένα έργο δύσκολο, διότι ο Δήμαρχος καλείται να σηκώνει πάντοτε ένα μεγάλο βάρος, το οποίο όμως είναι δίκαιο να επιμερίζεται στους εργαζομένους του Δήμου. Έτσι, απομακρυνόμενοι απ’ τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, που λειτουργούν ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη, ο Δήμος και ο πόλη μας θα πάνε ένα βήμα πιο μπροστά.
Έχετε την αγάπη και την προσευχή της τοπικής μας Εκκλησίας. Και να πω και τούτο – συμβολικά και όχι πραγματικά, μια και σήμερα είναι 14 Φεβρουαρίου: να αγαπήσουμε τη δουλειά μας και το όραμά μας. Να είμαστε ερωτευμένοι διά βίου μ’ αυτό το οποίο υπηρετούμε. Αυτή είναι η ευχή μου, μια και σήμερα είναι για τους πολλούς η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: να μείνουμε ερωτευμένοι με το όραμά μας, με τη δουλειά μας, η οποία να είναι δουλειά δημιουργίας και προσφοράς».

Απ’ την πλευρά του, αφού τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην κοπή της πίτας, ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, είπε στον κ. Θεολόγο τα εξής: «Με αξίωσε ο Θεός να βρίσκομαι σε μια εκδήλωση απέναντι σε μια υπέροχη ομάδα ανθρώπων – συνεργατών και συμμάχων. Χωρίς τη συνδρομή, την έμπνευση και την ενεργοποίηση αυτού του δυναμικού, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να επιτευχθεί κανένας στόχος. Κι αυτό, είναι μια πρόκληση, κυρίως γι’ αυτούς που αναλαμβάνουν τη Διοίκηση του Δήμου: να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν ό,τι καλύτερο υπάρχει στο δυναμικό του Δήμου. Υπάρχουν αξιολογότατα και ικανότατα στελέχη, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες που χρειάζεται και δικαιούται ο Σερραίος δημότης – και στην πόλη και στα χωριά. Φυσικά, όπως πάντα σε μια μεγάλη οικογένεια, υπάρχουν αυτοί που ακολουθούν έναν βηματισμό και αυτοί που δεν τον ακολουθούν. Είμαι σίγουρος ότι, με όλες τις κινήσεις που κάνουμε, και όλες τις λειτουργίες που έχουμε, θα ενεργοποιηθούν οι πάντες, ώστε να πετύχουμε αυτό που όλοι έχουμε ως στόχο: να παρέχουμε στο Σερραίο υπηρεσίες για το σήμερα και το αύριο. Να απαντήσουμε στην καθημερινότητα και τις ανάγκες του και να υπηρετήσουμε το όραμα για ένα Δήμο όπως τον φανταζόμαστε και μας αξίζει».

Τέλος, να σημειωθεί ότι, το τυχερό φλουρί, έπεσε στην Αντιδημαρχία Καθημερινότητας, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Κωνσταντίνο Δινάκη, να δέχεται τα συγχαρητήρια και τις ευχές του Δημάρχου Σερρών.

Κοινοποίηση