Αραμπατζή: Εμείς δεν επενδύουμε πολιτικά στη μιζέρια και στην αδυναμία. Εμείς επενδύουμε στη δύναμη του ελληνικού λαού

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, είναι η μεσαία τάξη που θέλουμε να απελευθερώσουμε ως Κυβέρνηση της προόδου και της προκοπής» τόνισε στην ομιλία της, στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Η κ. Αραμπατζή «ξεδίπλωσε», ως κεντρική ομιλήτρια, το μέχρι σήμερα κυβερνητικό έργο στους επτά μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι υλοποιήθηκαν περισσότερες από 60 προεκλογικές δεσμεύσεις όσον αφορά στην Οικονομία, στις μειώσεις φόρων, στις επενδύσεις, στην ασφάλεια, στην Παιδεία, στην Υγεία.

Ανέφερε εμφατικά ότι:

  • Οι φόροι και ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκαν
  • Ψηφίστηκε το επίδομα γέννησης 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται και η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Ανεστάλη ο ΦΠΑ στην οικοδομή για τρία χρόνια δίνοντας ζωή στην «παγωμένη» οικοδομική δραστηριότητα
  • Μεγάλα επενδυτικά σχέδια ξεκόλλησαν και προχωρούν νέες επενδύσεις
  • Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της αστυνομίας με 1.500 νέους αστυνομικούς
  • Μειώθηκαν οι τιμές στα ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα και στα διαγνωστικά ραδιοφάρμακα
  • Καταργήθηκε το άσυλο της ανομίας στα πανεπιστήμια και τέθηκε τέλος στο καθεστώς των καταλήψεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους

Ενώ από το φετινό καλοκαίρι ξεκινά και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών – συνολικά κατά 5% προς όφελος εργοδοτών και εργαζόμενων.

Ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό των αγροτών σε σχέση με το Νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή, επισήμανε ότι «ένα ακόμη fake news του ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται» καθώς αποδείχθηκε «άνθρακες ο θησαυρός» του δήθεν διπλασιασμού των ασφαλιστικών εισφορών καθώς: «Όχι μόνο δεν διπλασιάζονται οι ασφαλιστικές εισφορές αλλά μειώνονται στις περισσότερες κατηγορίες, αποσυνδέονται από το εισόδημα και χιλιάδες συντάξεις αυξάνονται».

Η Υφυπουργός, μιλώντας σε μια περιοχή κατεξοχήν κτηνοτροφική, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιτυχία του ΥΠΑΑΤ όσον αφορά στη σύσταση -με τη συμβολή του Υπουργού κ. Μάκη Βορίδη- της πολυπόθητης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για το εμβληματικό, εθνικό μας προϊόν, τη Φέτα. Μια προεκλογική δέσμευση, που όπως θύμισε στο ακροατήριο, είχε δοθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ενώπιον κτηνοτρόφων στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας κατά την περιοδεία του στην Θεσσαλία, στην οποία τον συνόδευε ως Τομεάρχης Αγροτικού.

Γι΄ αυτό υπογράμμισε πως οι δεσμοί της με τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, είναι ισχυροί και διαρκείς, τονίζοντας πως η ΝΔ είχε επιλέξει την «καρδιά» του θεσσαλικού κάμπου για να ανακοινώσει, στο 5ο Προσυνέδριο του Κόμματος, το Νοέμβριο του 2017, το πρόγραμμά της για τον Πρωτογενή Τομέα και θυμίζοντας την τότε ομιλία της, για την προγραμματική ανάταξη του Αγροτικού Τομέα, που πρέπει να είναι η απάντηση στην ιδεοληπτική στασιμότητα, που επέβαλαν οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον δικό της τομέα, η κ. Αραμπατζή επανέλαβε τη διακηρυγμένη βούληση της Κυβέρνησης για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, με αιχμή του δόρατος:

  • την αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου, με την αφαίρεση της άδειας ΠΟΠ από τους κατ’ επανάληψη παραβάτες
  • την επιβολή, την αναλογικότητα και την είσπραξη προστίμων
  • την εντατικοποίηση των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης των εισφορών, που εισπράττει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την πρόσληψη νέου (τακτικού και εποχικού) εξειδικευμένου προσωπικού και την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του
  • τη στενή συνεργασία των ελεγκτικών μηχανισμών ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΦΕΤ, ΑΑΔΕ, Οικονομική Αστυνομία και την ανασύσταση των μικτών κλιμακίων ελέγχου,
  • τη θωράκιση των σημείων εισόδου της χώρας με ελεγκτές και τη συνεργασία με τα Τελωνεία,
  • τους διασταυρωτικούς ελέγχους,
  • την ενιαιοποίηση των βάσεων δεδομένων των αρμόδιων φορέων του Υπουργείου (ΑΡΤΕΜΙΣ,TRACES ΝΤ, LPIS Κτηνιατρική βάση δεδομένων Ενιαίας Ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ, TAXISNET) ώστε να ταυτοποιείται το κρέας από το στάβλο έως το πιάτο του καταναλωτή,
  • τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς γάλακτος,

Η Υφυπουργός απευθυνόμενη σε μια περιοχή αιγοπροβατοτρόφων υποστήριξε για ακόμη μια φορά τη στρατηγική προτεραιότητα στήριξης της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας, λόγω:

  1. Της ισχυρής μας θέσης (1η στην ΕΕ όσον αφορά την αιγοτροφία με το 35% της συνολικής παραγωγής και 3η στην προβατοτροφία με 15,9%)
  2. Του σχεδόν μηδενικού περιβαλλοντικού της αποτυπώματος άρα της θετικής της συμβολής στην κλιματική αλλαγή και στις απαιτήσεις του GreenDeal
  3. Των συνθηκών ευζωίας των ζώων της δικής μας ορεινής εκτατικής αιγοπροβατοτροφίας- για τις οποίες οι καταναλωτές δείχνουν όλο και μεγαλύτερη προτίμηση, «οπλίζοντας» τη χώρα μας με διαφορικό πλεονέκτημα έναντι των εντατικών, βιομηχανοποιημένων, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων των Βορείων Ευρωπαίων
  4. Του μεγάλου κοινωνικού της αποτυπώματος- στήριξη των ορεινών μειονεκτικών περιοχών και της ελληνικής υπαίθρου
  5. Του δυνητικού αναπτυξιακού της αποτυπώματος στην παραγωγή της κατοχυρωμένης φέτας και των αυξανόμενων, διεθνών, καταναλωτικών προτιμήσεων σε αιγοπρόβειο κρέας και γάλα

Επιπροσθέτως ανέφερε ότι μελετάται ένα νέο πρωτοποριακό χρηματοδοτικό εργαλείο για τους κτηνοτρόφους, το λεγόμενο «MilkFlex», το οποίο εφάρμοσαν πρώτοι οι Ιρλανδοί και αφορά σε δάνεια με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους,  ενώ πρόσθεσε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων ώστε η διαδικασία να ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες, όταν σήμερα χρειάζεται δύο και πλέον χρόνια, καθώς και στη νομοθετική πρωτοβουλία, που θα αναληφθεί για την νομιμοποίηση και τα προβλήματα των υφιστάμενων.

Η Υφυπουργός τόνισε ακόμη ότι η Κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για την εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, «την “καυτή πατάτα” που μας κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την αναβλητικότητα και την αβελτηρία του, όταν τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης αποτελούν έναν εθνικό πλούτο για το σύννομο πολλαπλασιασμό των επιλέξιμων εκτάσεων αλλά και ένα αδιαμφισβήτητο “όπλο” απέναντι στις απειλές της εξωτερικής σύγκλισης ώστε να μην διακινδυνεύσουν οι επιδοτήσεις των ελλήνων κτηνοτρόφων στη νέα ΚΑΠ». Επανέλαβε μάλιστα πως για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης αναμένεται η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Υπουργείου και των Περιφερειών της Χώρας.

Σχετικά με τα βασικά αναπτυξιακά – επενδυτικά μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης η κ. Αραμπατζή υπενθύμισε, ότι όπως είχε δεσμευθεί η Νέα Δημοκρατία, στόχος είναι η βέλτιστη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων φέρνοντας για παράδειγμα το «ξεπάγωμα» των Σχεδίων Βελτίωσης, που θα παροχετεύσουν 600 εκατομμύρια ευρώ στην πραγματική οικονομία ενώ υποστήριξε ότι ενεργοποιήθηκε επιτέλους ένα χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 400 εκ. ευρώ κατόπιν προγραμματικής σύμβασης, που υπεγράφη με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Κλείνοντας την ομιλία της, η Υφυπουργός αναφέρθηκε στην βαθιά ιδεολογική διαφοροποίηση της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας μια αλληγορία, από τις νόστιμες πίτες της Ελασσόνας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφερόταν αν η πίτα του εθνικού εισοδήματος μίκραινε διαρκώς. Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να υπάρχουν μικρά κομμάτια για να τα μοιράζει. Πόνταρε δηλαδή εκλογικά στην αδυναμία του ελληνικού λαού και την εξάρτηση ολοένα και μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας από τα επιδόματα. Στη Νέα Δημοκρατία, θέλουμε την πίτα να μεγαλώνει διαρκώς ώστε να υπάρχουν μεγαλύτερα κομμάτια γι’ αυτούς που παράγουν αλλά και για τους αδύναμους συμπολίτες μας, μέσω μιας ουσιαστικής και στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής. Διότι εμείς δεν επενδύουμε πολιτικά στη μιζέρια, εμείς επενδύουμε στη δύναμη του ελληνικού λαού».

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας και ο Πρόεδρος της, κ. Χρήστος Καπετάνος μαζί με τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ελασσόνας και τον Πρόεδρό της, κ. Θωμά Κίτση, την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ελασσόνος κ.κ. Χαρίτων, το παρών έδωσαν και χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές της ΝΔ κκ Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και  Στέλλα Μπίζιου ενώ παραβρέθηκαν οι πρώην βουλευτές της ΝΔ κκ Γιάννης Παπαδημόπουλος και Νίκος Κυριακού, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γκουρομπίνος, εκπρόσωποι αγροτικών φορέων, μέλη των Δημοτικών Οργανώσεων, πλήθος κομματικών στελεχών και φίλων.

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, μετά την ομιλία της, συναντήθηκε με τα μέλη της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας, με το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας ΓΕΩΤΕΕ και τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας. Νωρίτερα είχε συναντήσεις με τον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «ΓΑΛ ΕΛΑΣΣ» και τον Αγροτικό Καπνικό Συνεταιρισμό Ελασσόνας ενώ κατά την άφιξή της στον Θεσσαλικό κάμπο, επισκέφτηκε νεοσύστατη μεταποιητική και καινοτόμα εταιρία τροφίμων, που δραστηριοποιείται στην παρασκευή αλειμμάτων φρούτων, ντομάτας και σκόρδου.

Κοινοποίηση