Το φούρνο της γειτονιάς της επιλέγει η πλειοψηφία των Ελλήνων για το καθημερινό ψωμί


Το φούρνο της γειτονιάς επιλέγει το 74,2% των Ελλήνων, για την προμήθεια του ψωμιού, σύμφωνα με έρευνα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 82,9% των ερωτηθέντων, δήλωσε πως στο φούρνο της γειτονιάς βρίσκει κάποιος την καλύτερη ποιότητα ψωμιού.

Τη συνεισφορά του ψωμιού στη διατροφή επισημαίνουν περισσότερο οι γυναίκες οι καταναλωτές άνω των 45 χρόνων, εκείνοι που καταναλώνουν συχνά ψωμί αλλά και όσοι δηλώνουν ότι με δυσκολία ανταποκρίνονται στις οικονομικές απαιτήσεις της ζωής.

Ποιο είδος ψωμιού, όμως, καταναλώνουν περισσότερο οι Έλληνες;

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος με στόχο να εξακριβωθεί, μεταξύ άλλων, τι ακριβώς συμβαίνει στον κλάδο, ποιο είναι το ηλικιακό γκρουπ που πρέπει να στοχεύσουν οι αρτοποιοί, τι επισκεψιμότητα έχει ο φούρνος της γειτονιάς και ποιες είναι οι προτιμήσεις και οι συνήθειες του καταναλωτικού κοινού.

Ισχυρή άποψη για τη φρεσκάδα του ψωμιού του φούρνου της γειτονιάς διατυπώνουν οι συχνοί καταναλωτές, οι άνθρωποι άνω των 65 χρόνων και οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Οι 6 στους 10 καταναλωτές γνωρίζουν ότι οι φούρνοι στα super market απλώς ψήνουν το ψωμί, οι πιο συνειδητοποιημένοι είναι η ηλικιακή κατηγορία 35-44 χρόνων, οι απόφοιτοι λυκείου, οι μισθωτοί και οι συχνοί καταναλωτές μικρής ποσότητας ψωμιού.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •