Υπεγράφη η χρηματοδότηση από τον Υπ. Υποδ. και Μεταφορών για τον οδικό άξονα Νιγρίτα-Σοχός-Ασκός-Βαϊοχώρι

Με δώρα ήρθε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής στην Νιγρίτα, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση κατά τις επετειακές εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στις 21 Φεβρουαρίου 2020, καθώς υπεγράφη από τον ίδιο η χρηματοδότηση για τις συμπληρωματικές μελέτες του έργου «Οδικός άξονας: Νιγρίτα-Σοχός-Ασκός-Βαϊοχώρι» που θα συνδέει τους Νομούς Σερρών και Θεσσαλονίκης από την πόλη της Νιγρίτας στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένες διαβουλεύσεις του Δημάρχου Βισαλτίας κ. Αθανάσιου Μασλαρινού με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, τον Αντιπρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε., Ι. Χατζόπουλο, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Πάρι Μπίλια και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ώστε να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το συντομότερο και καλύτερο αποτέλεσμα για την περιοχή της Βισαλτίας, υπογράφτηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών η χρηματοδότηση στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων συμπληρωματικών μελετών για τον οδικό άξονα «Νιγρίτα – Σοχός – Ασκός – Βαϊοχώρι».

Πρόκειται για ένα σημαντικό και χρήσιμο έργο το οποίο θα δώσει μεγάλες ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, ο Οδικός Άξονας «Νιγρίτα – Σοχός – Ασκός – Βαϊοχώρι», συνδέει την πόλη της Νιγρίτας, διερχόμενος στις νοτιοανατολικές παρυφές της, με την Εγνατία Οδό στην περιοχή του Α/Κ Βαϊοχωρίου. Ταυτόχρονα συνδέει οδικά τους Νομούς Σερρών και Θεσσαλονίκης. Η οδός στο σύνολό της είναι υπεραστική και παρακάμπτει τους οικισμούς Νιγρίτας, Σοχού και Ασκού. Η Εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σύμφωνα με την Δ1/ο/3806/08-10-2013 απόφαση του ΥΠΟΜΕ έχει την αρμοδιότητα για την ωρίμανση μελετών και την κατασκευή του εν λόγω άξονα

Κοινοποίηση