Κούλουμα στο Ισάρι Σιδηροκάστρου την Καθαρά Δευτέρα

O υπαίθριος πανηγυρισμός της Καθαράς Δευτέρας στο «Σιδερένιο κάστρο» θα πραγματοποιηθεί και φέτος όπως κάθε χρόνο στο Ισαρι από τον Δήμος Σιντικής, την Τοπική Κοινότητα Σιδηροκάστρου και όλους τους Συλλόγους της περιοχής αναβιώνοντας τα έθιμα και τον μοναδικό ελληνικό τρόπο διασκέδασης.

Πλήθος κόσμου θα απολαύσει και φέτος την παραδοσιακή φασολάδα με τα πλούσια νηστίσιμα τοπικά εδέσματα και υπό τους ήχους μουσικών οργάνων θα χορέψει απολαμβάνοντας από την πανοραμική θέση του κάστρου μας , όλη την πόλη του Σιδηροκάστρου και ένα μεγάλο μέρος του Σερραϊκού κάμπου, με τον ποταμό Στρυμόνα και τη λίμνη Κερκίνη.

Με σύμμαχο το αεράκι οι χαρταετοί θα έχουν την τιμητική τους υψώνοντας το αίσθημα της αλληλεγγύης ψηλά στον ουρανό. Η παρουσία των τοπικών αρχών του τόπου και η συμμετοχή του συνόλου των πολιτιστικών και μη φορέων της περιοχής , τονίζει ιδιαίτερα την λαογραφική αξία του εθίμου αυτού στο βυζαντινό Κάστρο που δεσπόζει εδώ και χρόνια στην περιοχή μας .

Μάλιστα για τους συμπολίτες μας, που δεν μπορούν να μετακινηθούν, στα πλαίσια της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, εθελοντές θα μεταφέρουν τα σαρακοστιανά εδέσματα στο σπίτι τους ώστε η μεγάλη Σαρακοστή να μας βρει όλους μαζί στο ίδιο τραπέζι . θα καλωσορίζουμε όλοι μαζί την Σαρακοστή και αυτήν την Καθαρά Δευτέρα .

“Με χαρά και ανυπομονησία λοιπόν σας περιμένουμε να σας ξεναγήσουμε στην κορυφή του κάστρου της Αγάπης και να περιπλανηθούμε μέσα στην φύση και την ιστορία μας , εδώ στο Σιδηρόκαστρο, πιστοί και στα πατροπαράδοτα έθιμα μας .
Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ένα πραγματικά διαφορετικό χρώμα από την καθημερινότητα μας ώστε η νότα αισιοδοξίας να στείλει ξανά το μήνυμα της σύσφιξης των δεσμών της γειτονιάς, σε μια κοινωνία ελληνική, ανοιχτή και φιλόξενη όπως μας αρμόζει” αναφέρει με ανακοίνωσή της, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σιδηροκάστρου Αθανασία Αγγελίδου.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •