Τα γραφεία του ΟΑΕΔ και του ΕΦΚΑ στις Σέρρες επισκέφθηκε ο Λ. Αβραμάκης


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, επισκέφθηκε το κτίριο του ΟΑΕΔ στις Σέρρες, όπου και συνομίλησε με την προϊσταμένη κα Μαρία Κέππα και τους υπαλλήλους του Οργανισμού.

Ακολούθως, βρέθηκε στο Υποκατάστημα Σερρών του ΕΦΚΑ, όπου επίσης συνάντησε τον Διευθυντή κο Κώστα Κεσκίνη, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο κτίριο που στεγάζεται η υπηρεσία και άκουσε τους προβληματισμούς των εργαζομένων.

Με αφορμή τις επισκέψεις αυτές προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
«Την Πέμπτη ψηφίζεται στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο με κύριο στόχο όχι την αποκατάσταση αδικιών που προκάλεσε ο νόμος Κατρούγκαλου, αλλά κυρίως την μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Το νομοσχέδιο αυτό, όπως φαίνεται, πρόκειται να προκαλέσει νέες μειώσεις στο διαθέσιμο εισόδημα της πλειοψηφίας των συνταξιούχων, ενώ θα επιβαρύνει με αυξήσεις εισφορών χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και μάλιστα αυτούς που ανήκουν στις πιο αδύναμες κατηγορίες. Το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, το φτωχότερο, πρόκειται να οδηγηθεί για μία ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ σε μείωση του εισοδήματός του προς όφελος των λίγων κι εκλεκτών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει επανειλημμένα το μεροληπτικό της πρόσωπο σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, τη στιγμή που οι δείκτες της ανεργίας δείχνουν τάσεις αυξητικές ενώ οι δείκτες ανάπτυξης απέχουν πολύ από τα όσα προεκλογικά ευαγγελιζόταν. Σε αυτή την κατάσταση, που βαίνει ζοφερότερη μέρα με τη μέρα για την πλειοψηφία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, είναι αυτονόητα περισσότερο από αναγκαία η ενίσχυση των δομών που υποστηρίζουν την εργασία και παρέχουν κοινωνική ασφάλιση, όπως είναι ο ΟΑΕΔ και ο ΕΦΚΑ.

Η ενίσχυση των οργανισμών αυτών τόσο σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν και να διεκπεραιώνουν τα εκατοντάδες αιτήματα των πολιτών, που γεννά η κρίση, η ανεργία και η υποχώρηση των εισοδημάτων, όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικών και κτιριακών υποδομών είναι απαραίτητη. Ειδάλλως, θα συνεχιστεί η σταδιακή τους υποβάθμιση μέχρι την πλήρη αποδιάρθρωση.

Όπως φαίνεται αυτό δεν είναι, όμως, στις προθέσεις της κυβέρνησης, την οποία ενδιαφέρει μόνο η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και του κόστους που αυτό προκαλεί δημοσιονομικά, καθώς και η εκχώρηση πυρηνικών τομέων της λειτουργίας του στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τα συμφέροντα.
Αντιτιθέμενοι σε αυτή την απροκάλυπτα μεροληπτική επιλογή της ΝΔ, θα δίνουμε διαρκώς τη μάχη για την ενίσχυση του ρόλου και της λειτουργίας του ΟΑΕΔ και των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, ώστε να είναι σε θέση να σταθούν αποτελεσματικά και προστατευτικά δίπλα σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη».

Κοινοποίηση