Ανησυχία από τη λειτουργία δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο


Ανήσυχοι και προβληματισμένοι είναι κάτοικοι του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Status 107,7 αναμένεται να δημιουργηθεί και νέα δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρώην υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής παράταξης , νοίκιασε κτίριο ιδιοκτησίας του στην περιοχή του Παλαιόκαστρου, σε ΜΚΟ εκκλησίας, με σκοπό να δημιουργηθεί δομή για 37 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μέχρι 12 ετών.

Σε επικοινωνία του Status 107,7 με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο ίδιος δήλωσε ότι προχώρησε στη μίσθωση του εν λόγω κτιρίου, ως κίνηση ευαισθησίας απέναντι στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Το ενοίκιο του ακινήτου -σύμφωνα με πληροφορίες- ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

Η είδηση για την ενοικίαση του κτιρίου, έχει προκαλέσει την οργή μερίδας κατοίκων, καθώς όπως αναφέρουν φοβούνται πως τα άτομα που θα διαμείνουν στην δομή δεν θα είναι ανήλικα.

Μάλιστα επισημαίνουν πως είναι λάθος μα λειτουργήσει η δομή στο κέντρο του Παλαιοκάστρου δίπλα σε σχολείο, σούπερ μάρκετ και εκκλησία.

Οι κάτοικοι αυτοί πιέζουν δημοτικούς παράγοντες και την τοπική εκκλησία να αντιδράσουν στην εν λόγω μίσθωση , αν και πρόκειται για ιδιωτική περιουσία κι όχι του δημοσίου.

Πηγή: Status 107,7

Κοινοποίηση