Δήμος Σερρών: Προληπτικά μέτρα για τον Κορωνοϊο-Κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή τα σχολεία του Δήμου

Ο Δήμος Σερρών, λαμβάνοντας υπόψη την Κοινή Υπουργική Απόφαση 15954/8.03.2020 ΦΕΚ 726/Β΄/ 8.03.2020 «Επιβολή των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης της παρουσίας κοινού σε αθλητικές εκδηλώσεις, της λειτουργίας χώρων διενέργειας συνεδριακών εκδηλώσεων και της λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)», η οποία συντάχθηκε μετά την από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας αποφάσισε:

1. Την αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών πολιτιστικών και αθλητικών τμημάτων παιδιών και ενηλίκων από 10 Μαρτίου έως 22 Μαρτίου 2020.

2. Την αναστολή λειτουργίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, καθώς και όλων των διοργανώσεων που αυτό φιλοξενεί, έως τις 22 Μαρτίου 2020.

3. Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), που αφορά ειδικά τους χώρους συνεύρεσης των ηλικιωμένων από 10 Μαρτίου έως 5 Απριλίου 2020.

4. Την προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των κλειστών γυμναστηρίων αυτών και όλων των υπολοίπων δημοτικών αθλητικών και πολιτιστικών χώρων.

Η απολύμανση, θα γίνει από ειδικά συνεργεία την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Μαρτίου, οπότε και στο διάστημα αυτό τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 14 και 15 Μαρτίου, που ακολουθεί.

Η Δημοτική Αρχή, με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, είναι έτοιμη να συμβάλει και με περαιτέρω δράσεις, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της, εάν και όποτε προκύψει ανάγκη, με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία των πολιτών

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •