Μ. Φράγκος: «Τα 350 εκ.ευρώ της ΕΕ δε θα διατεθούν στη θωράκιση της χώρας, αλλά σε ανθρωπιστικούς λόγους»

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και την ΕΕ για τους χειρισμούς απέναντι την Τουρκία άσκησε μιλώντας στον FOCUS FM ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μανώλης Φράγκος.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, τόνισε, ότι «η ΕΕ κλείνει το μάτι στον Ερντογάν» και διευκρίνισε, ότι «τα 350 εκ. της πρώτης δόσης από την ευρωπαϊκή βοήθεια δε θα πάνε στην προστασία των συνόρων, αλλά στη γνωστή ανθρωπιστική κατάσταση, όπως σπίτια, γεύματα”, ενώ επεσήμανε, ότι “η Τουρκία έχει πάρει δισεκατομμύρια για να τους κρατήσει, δεν μπορεί ο Ευρωπαίος και Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει δύο φορές για αυτούς τους ανθρώπους».

Εκτίμησε, ότι «η ΕΕ λάθος χειρίζεται το θέμα, είναι γίγαντας με γυάλινα πόδια, έχει αποτύχει παταγωδώς η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι είναι «διπλωματική η στάση της Γερμανίας, δεν έχουμε ακούσει κάτι κατά του Ερντογάν».

Αντιθέτως, «η Ελληνική Λύση, μέσω του ECR δέχεται αλληλεγγύη και από άλλες χώρες της ομάδας την Πολωνία και τη Σουηδία, από όπου είναι η αριστερή η επίτροπος Ασύλου».
«Είναι αφελής όποιος διαφωνεί με τον Βελόπουλο. Θα κοιμόντουσαν πολύ πιο ήσυχοι αν είχαμε ένα τείχος, δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα», υπογράμμισε ο κ. Φράγκος.

Αναφερόμενος στα στελέχη της ΝΔ, που υιοθετούν τις απόψεις της Ελληνικής Λύσης για τα ακατοίκητα νησιά, τόνισε, ότι «τίποτα από αυτά δεν μπορεί να εφαρμοστεί , δεν υπάρχει περίπτωση να το εφαρμόσει η κυβέρνηση».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •