Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 το νέο Peugeot 208

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Το νέο PEUGEOT 208 αναδείχθηκε«Αυτοκίνητο της Χρονιάς2020» στις 2 Μαρτίου, στη Γενεύη, από μία επιτροπή 60 Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου, διεθνούς κύρους. Η κριτική επιτροπή αποθέωσε τη γκάμα κινητήρων του 208, δηλώνοντας:«Το Peugeot208 προσφέρει τη δύναμη της επιλογής, καθώς διατίθεται με ηλεκτρικό κινητήρα και με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου». Η επιτροπή έκανε λόγο, επίσης, για το τολμηρό design και την πρωτοποριακή τεχνολογία του PEUGEOT 208, το οποίο όντας ήδη best-seller, αποτελεί το πρώτο PEUGEOT της συγκεκριμένης κατηγορίας (B Segment) που κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο του ευρωπαϊκού «Αυτοκινήτου της Χρονιάς»! Βέβαια, το PEUGEOT 208 είναι το 6ο συνολικά αυτοκίνητο της γαλλικής μάρκας που κατακτά αυτό τον τίτλο.

Το PEUGEOT 208, «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020», ξαναγράφει ιστορία στην κατηγορία του. Διαθέσιμο είτε με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα είτε με κινητήρες εσωτερικής καύσεως, το νέο PEUGEOT 208 δίνει τη «δύναμη της επιλογής» στον μελλοντικό οδηγό του. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του ενσωματώνει το DNA της PEUGEOT,με τα LED φώτα στη μάσκα να προσιδιάζουν με 3 νυχιές λιονταριού. Οι σμιλεμένοι θόλοι των τροχών και τα πίσω φτερά αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία του αυτοκινήτου που το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό. Το PEUGEOT3Di-Cockpit ® (head-updisplay, compact σπορ τιμόνι και οθόνη αφής) καινοτομεί με ένα σύμπλεγμα τρισδιάστατης ψηφιακής τεχνολογίας όντας μοναδικό στην κατηγορία του, το οποίο δεν αναβαθμίζει μόνο την αισθητική του αυτοκινήτου, αλλά και την ασφάλεια.

Ο θεσμός του Αυτοκινήτου της Χρονιάς βραβεύει ένα μοντέλο bestseller, καθώς σχεδόν 110.000 πελάτες το έχουν ήδη παραγγείλει-μόλις 4 μήνες μετά το ευρωπαϊκό του λανσάρισμα-και το 15% των παραγγελιών αφορούν την ηλεκτρική έκδοση. Επίσης, στη Γαλλία το μοντέλο ήταν πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του τον Φεβρουάριο!

“Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που το PEUGEOT 208 κέρδισε το βραβείο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς»!

Αυτό το τρόπαιο υπογραμμίζει την αριστεία και τη δέσμευση όλων των ομάδων της μάρκας PEUGEOTκαι του Ομίλου PSA. Είναι η πρώτη φορά που ένα PEUGEOTαυτής της κατηγορίας (B Segment) θριαμβέυει στον θεσμό αυτό. Παρεμπιπτόντως, τρία PEUGEOT που έχουν ανακηρυχθεί αυτοκίνητα της χρονιάς βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δρόμο, το 308, το 3008 και τώρα το 208. Το βραβείο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» υπερθεματίζει τη στρατηγική της «δύναμης της επιλογής» που προσφέρει η Peugeot. Από εδώ και στο εξής, οι πελάτες μας θα είναι σε θέση να επιλέγουν μεταξύ του ηλεκτρικού e-208 και του 208 με κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου, γνωρίζοντας πως επιλέγουν το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς»!

Jean-Philippe IMPARATO, CEO της Peugeot

Η PEUGEOT με την κατάκτηση του φετινού CaroftheYearεισάγεται στις «top3» μάρκες με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του θεσμού, 6 στο σύνολο. Το νέο PEUGEOT 208 ως «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020» ακολουθεί το SUV3008 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017), το 308 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014), το 307 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2002), το 405 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 1988) και το 504 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 1969). Μάλιστα, το εν λόγω τρόπαιο είναι το δωδέκατο κατά σειρά διεθνές βραβείο που έχει ήδη κατακτήσει το PEUGEOT 208!

Ωστόσο, το βραβείο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» αποτελεί την σημαντικότερη και την πλέον αναγνωρίσιμη διάκριση διεθνώς, καθώς η κριτική επιτροπή του θεσμού απαρτίζεται από 60 δημοσιογράφους, προερχόμενους από 23 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι ειδικεύονται στο αυτοκίνητο και είναι διεθνώς διακεκριμένοι. Ο θεσμός ιδρύθηκε το 1964 και ο νικητής του ανακοινώνεται κάθε χρόνο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •