ΕΛΜΕΑ Α.Ε.: «Απολύτως σύμφωνη με τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις της η Μ.Ε.Α Σερρών»


Απολύτως σύμφωνη με τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις της, υποστηρίζει πως είναι η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) Σερρών, σε επιστολή του, ο Διευθυντής του εργοστασίου Ματθαίος Μελισσουργός, προσθέτοντας πως οι πρόσφατες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζουν ένα υπαρκτό σενάριο λειτουργίας της.

Αφορμή, για την εν λόγω επιστολή, στάθηκε το σχετικό δημοσίευμα του Infonews24.

Αναλυτικά, η επιστολή, έχει ως εξής:

«Κύριοι,
Προκειμένου να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις από τα αναγραφόμενα σας στο δημοσίευμα της 21/03/2020, με τίτλο «Υγειονομική «βόμβα» η Μ.Ε.Α. Σερρών ; – «Βουνά» τα σκουπίδια» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

1. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, το σχεδιασμό και το σύνολο των αδειοδοτήσεων κατασκευής και λειτουργίας του εργοστασίου της Μ.Ε.Α. Σερρών, έχει προβλεφθεί η κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας Υποδοχής απορριμμάτων εντός της οποίας απορρίπτουν τα εισερχόμενα απορριμματοφόρα τα συλλεγόμενα απορρίμματα στο δάπεδο του κτιρίου, προς προσωρινή αποθήκευση και περαιτέρω επεξεργασία.

2. Η προσωρινή αποθήκευση απορριμμάτων επαρκεί για περίπου 6-7 ημέρες, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού που έθεσε η αναθέτουσα αρχή για αντιμετώπιση έκτακτων περιστάσεων, όπως βλάβη εξοπλισμού, απεργίες, κλπ.

3. Η Μονάδα Υποδοχής διαθέτει εγκεκριμένο σύστημα αεραγωγών που αναρροφά τον αέρα του εσωτερικού του κτιρίου και τον οδηγεί σε κατάλληλες διατάξεις για την απόσμησή του, κρατώντας το εσωτερικό του κτιρίου Υποδοχής σε υποπίεση ώστε να μην εξέρχεται αέρας από αυτό.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η λειτουργία της Μ.Ε.Α. Σερρών είναι απολύτως σύμφωνη με τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις της και οι φωτογραφίες απεικονίζουν ένα υπαρκτό σενάριο λειτουργίας της.

Επιπλέον καμία οσμή ή άλλος μολυσματικός παράγοντας κατά του περιβάλλοντος ή της δημόσιας υγείας δεν εξέρχεται της Μονάδας Υποδοχής, ώστε να θεωρηθεί η ΜΕΑ Σερρών ‘υγειονομική βόμβα’ όπως συκοφαντικά και ατεκμηρίωτα αναφέρεται στο άρθρο σας.
Επίσης, τονίζεται πως οι οδηγοί απορριμματοφόρων δεν έχουν κανένα κίνδυνο, εφόσον εφαρμόζουν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας που τους έχει υποδείξει ο Τεχνικός Ασφαλείας της υπηρεσίας στην οποία ανήκουν (βλέπε Μέτρα Ατομικής Προστασίας, εμβολιασμός, κλπ).

Σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς και δη από δημόσια πρόσωπα και την πρόκληση λανθασμένων εντυπώσεων, θα παρακαλούσαμε αυτοί να είναι προσεκτικότεροι και να λαμβάνουν γνώση και ενημέρωση της λειτουργίας της ΜΕΑ Σερρών, που σκοπό έχει την προστασία του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, όταν μάλιστα αυτή τη στιγμή στον ΧΥΤΑ Σερρών, ενταφιάζονται ανεπεξέργαστα απορρίμματα άλλων Νομών και Περιφερειών (βλέπε Νομός Δράμας) επιβαρύνοντας το περιβάλλον».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •