Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών: Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους δικηγόρους

Για κυβερνητική παλινωδία και πρωτοφανή εμπαιγμό κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της επιδότησης των δικηγόρων με το ποσό των 600 ευρώ. Αρχικά, είχε ειπωθεί πως ο κλάδος θα λάβει το ποσό των 800 ευρώ ωστόσο αυτό στην πορεία άλλαξε. Το ψήφισμα του δικηγορικού συλλόγου Σερρών εστάλη στον Πρωθυπουργό, στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και στους βουλευτές του Νομού Σερρών

Αναλυτικά το ψήφισμα του δικηγορικού συλλόγου Σερρών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, συνεδρίασε εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη, στις Σέρρες την 27 Μαρτίου 2020, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της επιδότησης των δικηγόρων με το ποσό των 800 ευρώ, το οποίο λαμβάνουν οι κλάδοι εκείνοι που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους με αποφάσεις της κυβέρνησης στα πλαίσια της αντιμετώπισης της γνωστής πανδημίας.

Ο Σύλλογος μας καταγγέλλει την κυβερνητική παλινωδία και τον πρωτοφανή εμπαιγμό που υφίσταται το δικηγορικό σώμα. Εξ αρχής η Κυβέρνηση δια κορυφαίων υπουργών δεσμεύθηκε ότι θα αποδώσει το συγκεκριμένο επίδομα και στους δικηγόρους, αντιλαμβανόμενη ότι έχει ανασταλεί υποχρεωτικά με ΠΝΠ οποιαδήποτε δικαστική καθώς και εξώδικη εργασία. Αργότερα υπό την πίεση άλλων κλάδων και υπό το κράτος αφανών διαδικασιών υπαναχώρησε αδικαιολόγητα των υποσχέσεών της, αδιαφορώντας για την επιβίωση 40.000 δικηγόρων και των οικογενειών τους.

Η πρωτοφανής απαξίωση αυτή του κλάδου μας δεν συνάδει με το ρόλο του δικηγόρου στην δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία μας. Οι δικηγόροι διαχρονικά σταθήκαμε δίπλα στην πολιτεία κάθε φορά που μας ζητήθηκε και προσφέραμε στην κοινωνία στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας.

Η αδικαιολόγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντί μας δεν δικαιολογείται από καμία έκτακτη συνθήκη.

Η προσβλητική συμπεριφορά απέναντί μας και η εξίσωση μας με κλάδους που εξακολουθούν να εργάζονται συνεχίζεται σήμερα με την παροχή προγραμμάτων voutcher για την με αναγκαστικό τρόπο κατάρτισή μας σε ζητήματα τηλεργασίας. Αυτή η δήθεν παροχή μας προσβάλλει βάναυσα και την αποκρούουμε.

Προτιμότερο κρίνεται, δε, τα χρήματα αυτά να δοθούν στο υγειονομικό μας σύστημα.Επειδή μέχρι σήμερα ο κλάδος μας αντιμετωπίστηκε με τον χειρότερο και πλέον προσβλητικό τρόπο.Κατόπιν όλων αυτών

ΖΗΤΟΥΜΕ

-Την άμεση ένταξη του κλάδου μας στη διαδικασία στήριξης με το ποσό στων 800 ευρώ, για τους μήνες Μάρτιο & Απρίλιο και ομοίως με τα ίδια ποσά για όλους τους επόμενους μήνες υποχρεωτικής διακοπής της δραστηριότητάς μας .

-Την απόδοση στους συναδέλφους των αποθεματικών του λογαριασμού του ΟΑΕΔ που συγκεντρώθηκαν επί χρόνια από δικές μας εισφορές .

-Την άμεση έναρξη συγκεκριμένων δικαστικών εργασιών , όπως η κατάθεση δικογράφων και τη σταδιακή ομαλοποίηση του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης, απαραίτητα ώστε να μη δημιουργηθούν συνθήκες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία από τον όγκο συναδέλφων και δικογράφων που θα συγκεντρωθούν με τη λήξη της γενικής καραντίνας.

-Την πλήρη απαλλαγή των δικηγόρων από τις ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες που θα παραμείνουν κλειστά τα Δικαστήρια.

-Την μετάθεση όλων των φορολογικών τους υποχρεώσεων μετά το μήνα Οκτώβριο τρέχοντος έτους.

– Την άμεση καταβολή σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους των οφειλόμενων από το ΤΑΧΔΙΚ και το Πρόγραμμα Νομικής Βοήθειας.

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού.

Στον κ. Υπουργό Οικονομικών.

Στον κ. Υπουργό Εργασίας.

Στον κ. Υπουργό Ανάπτυξης.

Στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης.

Στους Βουλευτές του Νομού Σερρών.

Για το Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Γ. Καρίπογλου & ο Γενικός Γραμματέας Αλέξανδρος Κ. Παρασκευϊώτης

Κοινοποίηση