Κ. Καρπουχτσής: «Οι επιστημονικοί κλάδοι νιώθουμε εξαπατημένοι και… ανειδίκευτοι»


Τον τρόπο με τον οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση πως θα στηριχθούν επιστημονικοί κλάδοι, στηλίτευσε με ανάρτησή του, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Καρπουχτσής.

Όπως δήλωσε ο κ. Καρπουχτσής μεταξύ άλλων, με την ανακοίνωση της στήριξης των κλάδων μέσω voucher κατάρτισης, οι επιστημονικοί κλάδοι νιώθουν εκτός από εξαπατημένοι, αλλά και ανειδίκευτοι.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του κ. Καρπουχτσή:
«Ολόκληροι επιστημονικοί κλάδοι σήμερα, εκτός από εξαπατημένοι νιώθουμε και ανειδίκευτοι.
Οικονομολόγοι, δικηγόροι, μηχανικοί, ερευνητές πέσαμε από τα σύννεφα στη σημερινή είδηση για στήριξη στο οικονομικό πλήγμα που αντιμετωπίζουν και οι κλάδοι μας, μέσω… voucher κατάρτισης.
Γιατί η κατακόρυφη πτώση που χτυπάει και τους κλάδους μας λόγω κορονοϊού… οφείλεται σε έλλειψη γνώσεων και εξειδίκευσης.
Γιατί τα 180.000.000€ που θα δώσει το κράτος σε συγκεκριμένες εταιρίες τηλε – κατάρτισης (όχι δεν θα μπω σε θεωρίες εξυπηρέτησης ημετέρων, ούτε σε θεωρίες κατασπατάλησης δημοσίων πόρων εν μέσω κρίσης..), θα είναι αυτό που θα πληρώσει τα νοίκια μας, τις υποχρεώσεις μας, θα είναι αυτό που θα μας κρατήσει όρθιους για την επόμενη μέρα..
Προσδοκούσαμε ουσιαστικές / γενναίες αποφάσεις, για να αντιμετωπίσουν της συνέπειες της οικονομικής κρίσης της οποίας το μέγεθος ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει.
Δίνουμε μια νέα μάχη επιβίωσης όλοι οι επαγγελματίες, και αναμένουμε τη δέουσα σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας που βιώνουμε».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •