Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Στηρίζουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.- Αντιμετωπίζουμε την υγειονομική κρίση.

Άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Άμεση αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ. Επίταξη ιδιωτικών κλινικών για την διασφάλιση επαρκών κλινών για όλους όσους τις χρειαστούν και άμεση προμήθεια των απαραίτητων υλικών για την προστασία των γιατρών και νοσηλευτών ζητά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με αφορμή την πανδημία του κοροναϊού. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στην κατάσταση που υπάρχει στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών να σημειώνει τις παρατηρήσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών 

Όπως ήταν αναμενόμενο η πανδημία του κοροναϊού χτύπησε και τον νομό μας. Τα πρώτα κρούσματα στις Σέρρες είναι γεγονός. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Σερρών καλεί σε κοινό μέτωπο ζωής. Η ατομική ευθύνη του καθενός μπορεί να σώσει ζωές. Όμως η ατομική ευθύνη από μόνη της δεν μπορεί να σταματήσει τα δεινά της πανδημίας.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιμένει στην υλοποίηση της νεοφιλελεύθερης ατζέντας της και επιλέγει να “βάλει πλάτη” για την σωτηρία των ιδιωτών της υγείας. Αντί να προβεί σε επίταξη των μονάδων ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση, επιλέγει να χαρίσει σε ιδιώτες 30.000.000 ευρώ. Επιλέγει να μοιράσει στο μιντιακό κατεστημένο 11.000.000 για την ενημέρωση των πολιτών για τον κορωναϊό.Επιλέγει να ζητήσει από τον λαό να προσφέρει, με ρίσκο την ζωή του, εθελοντική εργασία, αντί να ενισχύσει το Ε. Σ. Υ. Αφήνει το σύστημα υγείας απροστάτευτο και υποστελεχωμένο, ακόμα και τώρα που αποδεικνύεται πιο αναγκαίο από πότε, ενδεικτικό της αντίληψης της για την Δημόσια Υγεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον τόπο μας, αποτελούν οι διαπιστώσεις τις ΕΝΙΝΣ. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το Νοσοκομείο των Σερρών λειτουργεί με κάλυψη προσωπικού στο 65%, ουσιαστικά υπολειτουργώντας. Τι θα γίνει, άραγε, όταν τα κρούσματα του ιού πολλαπλασιαστούν στον Νομό; Τι θα γίνει όταν συμπολίτες μας χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ;

Όπως διαπιστώνεται επίσης, το Νοσοκομείο Σερρών δεν αποτελεί εξαίρεση στην εικόνα που έχουμε για τα νοσοκομεία της χωρας. Υπάρχουν βασικές ελλείψεις δηλαδή, επαρκών μέτρων προστασίας γιατρών και νοσηλευτών, την στιγμή που, κατά τ’ αλλά, “βρισκόμαστε σε πόλεμο”.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για την Ελλάδα και τον τόπο μας. Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη. Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη τις κινήσεις επικοινωνιακής διαχείρισης της κρίσης και να στηρίξει, έστω και με καθυστέρηση, το σύστημα υγείας. Η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και κάνεις δεν δικαιούται να παίζει με αυτήν.

Απαιτούμε:

– Άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

– Άμεση αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ.

– Επίταξη ιδιωτικών κλινικών για την διασφάλιση επαρκών κλινών για όλους όσους τις χρειαστούν.

-Άμεση προμήθεια των απαραίτητων υλικών για την προστασία των γιατρών και νοσηλευτών

Κοινοποίηση