Η συνταγή για την πιο γλυκιά κολοκυθόπιτα είναι εδώ

Μας το ζητήσατε και το κάναμε. Μετά από απαίτησή σας, ετοιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε την πιο νόστιμη, γλυκιά κολοκυθόπιτα, που έχετε φάει ποτέ.

Υλικά

7 φύλλα χειροποίητα «Διαλεχτή»

Το εσωτερικό από μία μικρή κολοκύθα

Λίγο αλάτι

Ζάχαρη

Κανέλλα

½ νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά

100 γραμμάρια καρύδια από τον «Κουνταξή»

Ελαιόλαδο

½ φλυτζάνα τσαγιού γάλα

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη και συγκεκριμένα στην χοντρή πλευρά του. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιέζουμε το μείγμα, για να φύγουν τα υγρά. Προσοχή: Δεν πετάμε τα υγρά, αλλά τα κρατάμε για αργότερα.

Συμπληρώνουμε με ζάχαρη στο μείγμα, ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, λίγη κανέλα, τα καρύδια τα οποία προηγουμένως έχουμε λιώσει στο γουδί και ένα κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο.

Λαδώνουμε το ταψί μας με ένα πινέλο, όχι μόνο στον πάτο, αλλά και στα τοιχώματα.

Τοποθετούμε στο ταψί τα τρία φύλλα, ενδιάμεσα των οποίων ρίχνουμε λίγο λάδι με το πινέλο. Μόλις βάλουμε και το τρίτο φύλλο, ρίχνουμε τη μισή γέμιση.
Βάζουμε από πάνω ένα φύλλο, λαδώνουμε ελάχιστα και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα τρία φύλλα, λαδώνοντας και τα ενδιάμεσα.

Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαίρι μέχρι τον πάτο. Βάζουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς, φούρνο και ψήνουμε για περίπου μία ώρα.

Μόλις ροδίσει η πίτα, ρίχνουμε από πάνω μισό φλυτζάνι του τσαγιού το ζουμί της κολοκύθας που κρατήσαμε νωρίτερα και μισό φλυτζάνι του τσαγιού γάλα με ελάχιστη ζάχαρη.
Όταν είναι έτοιμη και κρυώσει ρίχνουμε άχνη ζάχαρη.

59 Shares