Επιστολή Γιάντσιου στο Υπ. Δικαιοσύνης για τα προβλήματα το κλάδου λόγω κορωνοϊού

Ανοιχτή επιστολή προς  το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το προεδρείο της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων απέστειλε ο δικηγόρος Γιάννης Γιάντσιος σχετικά με τα όσα αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού. “Ένα κράτος δίχως ανεξάρτητη δικαιοσύνη, αυτόματα γίνεται απολυταρχικό καθεστώς” αναφέρει μεταξύ άλλων ο κύριο Γιάντσιος

Αναλυτικά η επιστολή του κυρίου Γιάντσιου

Οι δικηγόροι και δει οι μάχιμοι που τα μοναδικά τους έσοδα είναι αποκλειστικά από την δικηγορία, έχουν χτυπηθεί καθολικά και ανεπανόρθωτα από την σημερινή κατάσταση. Δεν μιλώ για τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία, τους έμμισθους τραπεζών, οργανισμών κλπ., μιλώ για τον δικηγόρο που μάχεται με τον ιδιώτη πελάτη του στα δικαστήρια. Είμαστε στον δεύτερο (2) μήνα ανεργίας με μηδενικά έσοδα.

Ο δικηγόρος είναι ο πυλώνας της δημοκρατίας. Είναι αυτός που καθήκον του είναι να υπερασπίζεται τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου έτσι ώστε ο κάθε πολίτης – άνθρωπος να έχει το δικαίωμα της υπεράσπισης απέναντι στο Νόμο.

Δεν είμαστε μέρος της σύνθεσης του δικαστηρίου αλλά είμαστε μέρος της συμβολής στην απονομή της Δικαιοσύνης και μάλιστα ο ιερότερος ρόλος μας είναι η υπεράσπιση των νομικών-ατομικών δικαιωμάτων κάθε πολίτη. Ο ρόλος μας είναι να στηρίζουμε τη δημοκρατία μας, δεν είναι ρόλος μας να «υποκύπτουμε» στον αφανισμό της Δημοκρατίας μας.

Σήμερα, που όλα είναι «κλειστά», που δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, το κράτος και μια «ομάδα» δικηγορικών εταιριών, μεγαλοδικηγόρων, και διάφορα άλλα σχήματα που έχουν ενταχθεί και διαπλέκονται με την εξουσία, βρήκαν  την ευκαιρία να «τελειώσουν» με τους μάχιμους δικηγόρους των επαρχιών και των μάχιμων δικηγόρων της Αθήνας. Νομοθετούν διατάξεις που περιορίζουν την δικηγορική ύλη, καταργούν υποθέσεις ακροατηρίου (βλέπε πχ. διαμεσολάβηση, προσημειώσεις, διαζύγια κλπ). Μειώνουν τις υποθέσεις στις  δικαστικές αίθουσες σε πολύ μεγάλο βαθμό, έτσι ώστε η δικαιοσύνη να υποταχθεί στα συμφέροντα του κράτους και των δικών τους συμφερόντων. Ποδηγετείτε η Δικαιοσύνη..

Εμπόδιο σ’ αυτά τους τα σχέδια είναι οι μάχιμοι δικηγόροι των επαρχιών και οι μάχιμοι δικηγόροι της Αθήνας, που τους καταδίκασαν δίχως έσοδα. Δεν θέλουν ανεξάρτητους δικηγόρους, που παλεύουν για τους πελάτες τους για την δικαιοσύνη και για την δημοκρατία. Οι μάχιμοι δικηγόροι έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης, ξέρουν το άδικο, (ακόμη και το άδικο των δικαστικών αποφάσεων), παλεύουν για το κράτος δικαίου. Το κράτος και οι ενταγμένοι «μεγαλοδικηγόροι, τρομάρα τους!» τους θέλουν υπαλλήλους τους, στις εταιρίες τους για ένα ψοφομισθό των 600,00 ευρώ τον μήνα. Θέλουν εξαθλιωμένους μάχιμους δικηγόρους, να μην μπορούν να ασκήσουν το λειτούργημα τους. Αν αφανίσουν τους μάχιμους δικηγόρος, η δικαιοσύνη θα βρίσκεται στα χέρια των «λίγων», των υποταγμένων στα κελεύσματα του κράτους.

Ένα κράτος δίχως ανεξάρτητη δικαιοσύνη, αυτόματα γίνεται απολυταρχικό καθεστώς. Παράδειγμα, δύο (2) μήνες τώρα, στη χώρα μας δικαστήρια δεν λειτουργούν, εξαθλίωσαν τους μάχιμους δικηγόρους στέλνοντας τους στην ανεργία με μηδενικά εισοδήματα. Η εξουσία βρίσκεται στα χέρια μιας ομάδας του Μαξίμου που κυβερνούν με Π.Ν.Π. Δύο (2) μήνες τώρα η Δημοκρατία μας βρίσκετε στον πάγο! Η Βουλή δεν νομοθετεί. Ούτε καν γνωρίζουμε πότε θα επανέλθει η Δημοκρατία. Την δημοκρατία στον πάγο θέλουν να το παρατείνουν όσο μπορούν περισσότερο. Την δημοκρατία θέλουν να «εκτελέσουν» και αυτούς που την υπερασπίζονται. Και μην πεις κουβέντα.. αμέσως θα σας απαντήσουν, τι θες να κάνουμε με τον ιό!! Οι λύσεις είναι πολλές και το ξέρουν. Όμως τώρα με τις απαγορεύσεις, δεν έχουν εμπόδια στην διακυβέρνηση της χώρας. Στην επιβολή των νέων ηθών που θα προκύψουν από αυτήν την κατάσταση, (πάντα ενάντια στο λαό και στο να ξεμπερδεύουν με τους μάχιμους δικηγόρους) η δημοκρατία μας θα είναι κουτσουρεμένη και ταπεινωμένη! Απολυταρχική μήπως!!!

Κάποτε οι εβραίοι κυκλοφορούσαν με το κίτρινο αστέρι, τώρα θα κυκλοφορούνε με την «μάσκα», Κλεάνθης Γρίβας.  Να μην παρεξηγηθούμε, ναι σ΄ αυτούς που χρειάζονται την μάσκα, στο ιατρικό προσωπικό κλπ., όμως το πράγμα ξεχειλώνει επικίνδυνα και όλοι το καταλαβαίνουμε πλέον.

Τι λένε στις τηλεοράσεις με παχύς τίτλους, ότι «ανοίγουν τα Δικαστήρια». Οι θεομπαίχτες, η αλήθεια είναι άλλη. «Ανοίγουν» μόνο για Ασφαλιστικά μέτρα για άρση προσημείωσης και προσημειώσεις που αφορούν τις Τράπεζες, τα νομικά τους τμήματα, με λίγα λόγια, μόνο για τις δουλειές των Τραπεζών!! Δηλαδή, οι τράπεζες να προσημειώνουν ακίνητα!!!  

Φυλάξτε την Δημοκρατία σαν κόρη οφθαλμού!! Αλλλιώς,

Είναι ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας και να προστατέψουμε την δημοκρατία μας η οποία κινδυνεύει ανεπανόρθωτα. (Εμείς οι δικηγόροι, μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε τον διαχωρισμό της Ολομέλειας σε Επαρχιών και μάχιμων Δικηγόρων της Αθήνας και τους άλλους?).  Στα χέρια των Ελλήνων πολιτών είναι η προστασία της Δημοκρατίας μας και δει σε μας τους δικηγόρους που δώσαμε όρκο στην υπεράσπιση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. Φύλακες Γρηγορείτε!!

9 Shares