Νοσηλεύτριες και Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. εκπαιδεύουν πρόσφυγες και μετανάστες σε θέματα υγιεινής

Στη δομή προσφύγων/μεταναστών στη θέση Kλειδί στις Σέρρες, Νοσηλεύτριες και Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκπαιδευμένοι στην «Προώθηση της Υγιεινής», μαθαίνουν στους φιλοξενούμενους τη σωστή διαδικασία πλυσίματος των χεριών, ώστε να διατηρούν υγιείς τις κοινότητές τους.

Την Πέμπτη στις 23 Απριλίου αναρτήθηκαν αφίσες με τις ενδεικτικές πιστοποιημένες οδηγίες: «Πώς να πλένεις τα χέρια σου», ενώ τοποθετήθηκαν 40 σαπούνια με σπάγκους σε όλες τις βρύσες της δομής. Μέσα από μια διαδραστική μέθοδο, οι φιλοξενούμενοι της δομής προσφύγων/μεταναστών ακολούθησαν βήμα – βήμα, σύμφωνα με τις οδηγίες, την διαδικασία για το πλύσιμο των χεριών, προκειμένου να είναι καθαρά και να μην αποτελούν εστίες μικροβίων.

Το πλύσιμο των χεριών είναι μία από τις συνήθειες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούμε, καθώς είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να αποφύγουμε τις μολύνσεις από διάφορα μικρόβια ή παθογόνους μικροοργανισμούς. Μην ξεχνάμε ότι αυτήν την στιγμή αποτελεί το βασικότερο μέτρο για να προστατευθούμε ενάντια στον νέο κορωνοϊό.

Θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος εκπαίδευσης κοινού με θέμα: «Πότε πλένω τα χέρια μου»

Κοινοποίηση