Αρ. Παπαφωτίου: «Ύποπτη η απόφαση για τη λήψη δανείου ύψους 1,7 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΥΑΣ»


«Ύποπτη και περίεργη», χαρακτήρισε την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Σερρών να ζητήσει δάνειο 1,7 εκατομμύριο, «με σκοπό να μην κάνει κανένα έργο», η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου.

Η ανακοίνωση της κ. Παπαφωτίου, συνεχίζει με τα εξής:

«Ακόμη πιο περίεργη και ταυτόχρονα επιζήμια για τον Δήμο η απόφαση του Δημάρχου Σερρών να δεχτεί να λάβει αυτό το δάνειο ο Δήμος για λογαριασμό της ΔΕΥΑΣ, κουρεύοντας έτσι ισόποσα, δηλαδή κατά 1,7 εκ. τα κονδύλια των ΚΑΠ (Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων) που δικαιούται, για τα επόμενα 6 (έξι) χρόνια!

κ.κ. Χρυσάφη και Χαλκιόπουλε,
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 30/3/2020 με Μέτρα κατά του κορονοϊού που σκοπεύετε να ‘αξιοποιήσετε’, δεν αφορά σε χαριστικά δάνεια ‘ό,τι μας κατέβει’.

Η ΔΕΥΑΣ μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση μόνο μέσω του Δήμου (έναντι των πόρων ΚΑΠ που αυτός δικαιούται), και μόνο εάν ‘αποδείξει αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών της αναγκών από 1/3/2020 έως 30/6/2020’.

Όμως εάν αληθεύουν οι δημόσιοι ισχυρισμοί της ΔΕΥΑΣ ότι δεν υπάρχει ταμειακή τρύπα στην κάλυψη των λειτουργικών της δαπανών, ας μας δώσουν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Επιχείρησης μία πειστική απάντηση στο ερώτημα:

Γιατί ο Δήμος να στερηθεί 1,7 εκ από τις ετήσιες επιχορηγήσεις (ΚΑΠ) που του επιτρέπουν να λειτουργεί, για να φορτώσει ισόποσα την ΔΕΥΑΣ με μη επενδύσιμα και μη αναγκαία κεφάλαια;!

Πείτε μας λοιπόν ποια από τα παρακάτω ισχύουν:

-ΔΕΝ υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην ΔΕΥΑΣ, οπότε δεν δικαιούται δάνειο και τζάμπα συζητάμε.

-Δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά θα κάνετε λογιστικό μαγείρεμα για να φανεί το αντίθετο χάριν του δανείου, οπότε κοιτάξτε λίγο τις επιπτώσεις του νόμου.

-Βουλιάζει οικονομικά η ΔΕΥΑΣ, και ζητάει 1,7 εκ για να πληρώσει τουλάχιστον τους υπαλλήλους της, οπότε μας λέτε ψέματα για το Ταμείο της.

-Υπολογίσατε ήδη το Ταμειακό έλλειμμα από την εφαρμογή της προεκλογικής σας δέσμευσης για μείωση της τιμής του νερού κατά 30% σε όλους, και επιχειρείτε να το καλύψετε δημιουργώντας με πονηριά Ταμειακά «μαξιλάρια» 1,7 εκ. ευρώ στην ΔΕΥΑΣ.

Αγαπητοί,
Κοιτάξτε να πάρετε δάνειο για να γίνει η πίστα του Αυτοκινητοδρομίου αντί να δημιουργείτε αδρανή αποθεματικά για ‘λειτουργικές ανάγκες’ στην ΔΕΥΑΣ, με χρήματα που θα χαθούν από τον προϋπολογισμό λειτουργίας και έργων του Δήμου Σερρών».

7 Shares