Πρωτομαγιά: Κανονικά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Σερρών με μέτρα προστασίας

Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως δηλαδή μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας, αντισηπτικά κτλ θα πραγματοποιηθεί από το ΠΑΜΕ Σερρών την 1η Μαΐου ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Πλατεία Ελευθερίας. Στην ανακοίνωση το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι θα αποδοθεί φόρος τιμής χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοϊού για τα κέρδη των λίγων.

Το ΠΑΜΕ ζητά:

§ Να παρθούν πίσω και να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.

§ Απαιτούμε διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.

§ Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

§ Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο.

§ Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

§ Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

§ Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.

§ Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.

§ Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

§ Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των αρνητικών μεταβολών στις συμβάσεις των εργαζομένων.

§ Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, κι όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια.

Εμείς διαλέξαμε πλευρό με όλους τους λαούς που αγωνίζονται, με φάρο τις εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, τους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές στο μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

 

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •