Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σ.Σ. Αγγίστας γιορτάζει την 3η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σ.Σ. Αγγίστας θέλοντας να εορτάσει την 3η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας 2020, καλεί τους μαθητές της περιοχής Φυλλίδος του Δυτικού Παγγαίου, να γράψουν ένα παραμύθι που θα έχει θέμα «Περνά – Περνά η Μέλισσα και τα μελισσόπουλα!».

Η περιοχή του Παγγαίου είναι γνωστή με τους μύθους και τις ιστορίες της, με τον απέραντο πλούτο των ενδημικών φυτών που έχει εδώ και χιλιετίες!

Η Μέλισσα ως παγκόσμιο είδος της βιοποικιλότητας τιμάτε από τα Ηνωμένα Έθνη από το 2018 με την καθιέρωση της 20ης Μαΐου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας. Η συμμετοχή και η συμμετοχή των σχολείων της περιοχής στην Παγκόσμια γιορτή, πιστεύουμε ότι θα συνδέσει το μυθικό Παγγαίο και την περιοχή με την ανάπτυξη και προβολή των τοπικών προϊόντων!

Στόχος είναι, η συμμετοχή στον ετήσιο εορτασμό, να δώσει το μελλοντικό υλικό που θα παρουσιασθεί σε ένα «Μουσείο Παιδικής δημιουργίας» σε ένα από τα χωριά της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό θα ενταχθούν τα χαρακτηριστικά της περιοχής μας στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά μέσω των μικρών συν-πολιτών μας!

Σε όλους τους μαθητές που θα λάβουν μέρος θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής όπως και στο σχολείο τους και τον συντονιστή εκπαιδευτικό.

Η παράδοση των έργων των μαθητών μπορεί να γίνει έως Και την 20η Μαΐου 2020. Τα έργα θα σταλούν ηλεκτρονικά στο mail [email protected] για να τους σταλεί άμεσα το δίπλωμα συμμετοχής τους.
Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες ή ο εκπαιδευτικός θα το αναρτήσουν στο Facebook: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΓΓΙΣΤΑΣ.

Τα παραμύθια, οι ιστορίες και οι ζωγραφιές των συμμετεχόντων, θα κρατηθούν για το μελλοντικό μουσείο των παιδιών που συμμετέχουν σ’ όλες τις προσκλήσεις των Συλλόγων της περιοχής όταν δοθεί ο χώρος !
Ο εορτασμός αυτός εντάσσεται στους 17 παγκόσμιους στόχους «Global Goals» δράσεις 4,11,15 των Ηνωμένων Εθνών.

Διοργανώνεται με την συνεργασία:
του Δήμου Ν Ζίχνης
του Ομίλου Σερρών για UNESCO

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •