Λαϊκή Συσπείρωση Σιντικής: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διάνοιξη αγροτικών δρόμων»


Το ζήτημα των αγροτικών δρόμων, θέτει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Σιντικής, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως συνεχίζει τον αγώνα και με τους κτηνοτρόφους του Σιδηροκάστρου για την διάνοιξη αγροτικού δρόμου και ανακατασκευής γέφυρας παράλληλη με τον αυτοκινητόδρομο για να μη περνάνε τα κοπάδια τους μέσα από το ποτάμι.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Πριν από λίγες μέρες (17/5/2020) η εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Μαρία Ιωαννίδου, επισκέφτηκε κτηνοτρόφους της Σιντικής και συζήτησε για τα προβλήματά τους.
Ειρωνική μόνο φαντάζει η αντίδραση του Δήμου, να στείλει επιστολή στους προέδρους των κοινοτήτων για την καταγραφή και ιεράρχηση για διάνοιξη των δρόμων όταν το αίτημα που είχαν υποβάλει οι κτηνοτρόφοι στη Λαϊκή Συσπείρωση εδώ και πολλά χρόνια τους ταλαιπωρεί και υπήρχε πλήρης αδιαφορία.
Συμπέρασμα: Όπου και όταν υπάρχει κινητοποίηση των κατοίκων, υποψία οργάνωσης πάνω σε υπαρκτά προβλήματα τότε υπάρχει και αποτέλεσμα. Η αδράνεια και η αναμονή ποτέ δεν συνέβαλαν στην πρόοδο και στην εξέλιξη.
Εμείς είμαστε δίπλα σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της Σιντικής, όσο ξεχασμένοι ή παραμελημένοι και αν είναι. Θα προβάλουμε τα αιτήματα των προβλημάτων που αυτοί θα ιεραρχούν και θα προτείνουν. Οι κτηνοτρόφοι έχουν ήδη χτυπηθεί αρκετά από την πανδημία του κορονοϊού τόσο στο γάλα όσο και στο κρέας. Οι τιμές που πουλάνε είναι πολύ κάτω του κόστους ενώ στα ράφια των καταστημάτων τα προϊόντα τους είναι σε τιμές απαγορευτικές για μια λαϊκή οικογένεια. Οι έμποροι και οι μεσάζοντες , είναι πάντα οι κερδισμένοι.
Την Κυριακή 31/5/2020 στις 12:30 στα Πορόια έχουμε προγραμματίσει σύσκεψη με τους κατοίκους. Είμαστε δίπλα στο λαό και ακούραστα θα ‘ανοίγουμε δρόμους’ που για κάποιους φαντάζουν αδιάβατοι. Συνεχίζουμε τον αγώνα και με τους κτηνοτρόφους του Σιδηροκάστρου για την διάνοιξη αγροτικού δρόμου και ανακατασκευής γέφυρας παράλληλη με τον αυτοκινητόδρομο για να μη περνάνε τα κοπάδια τους μέσα από το ποτάμι.
Τα πρώτα αποτελέσματα των αγώνων μας με τους κτηνοτρόφους άρχισαν να έχουν αποτέλεσμα.
Μόνο με συλλογική δράση και διεκδίκηση υπάρχει αποτέλεσμα».

Κοινοποίηση