Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων

Άνοιξαν τις πόρτες τους τη  Δευτέρα 1η Ιουνίου, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Σερρών. Οι μικροί μαθητές, επέστρεψαν στις σχολικές τους μονάδες με νέα δεδομένα στη διάταξη των αιθουσών, το μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη, αλλά και τον τρόπο που θα κάνουν διάλειμμα.

Το προηγούμενο διάστημα, έχοντας υλοποιήσει ένα οργανωμένο σχέδιο προετοιμασίας, οι Υπηρεσίες του Δήμου Σερρών διασφάλισαν ότι η επανέναρξη των μαθημάτων θα γίνει με προσεκτική τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Σερρών, Δημήτρης Σιαμάγκας, επισκέφθηκαν το 30ο Νηπιαγωγείο και το 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

«Τα δημοτικά γεμίζουν από ζωή και χαρούμενα πρόσωπα, που τόσο μας έχουν λείψει», δήλωσε αναφορικά με τη σημερινή μέρα ο κ. Χρυσάφης, προσθέτοντας τα εξής: «Ο Δήμος Σερρών, απ’ την αρχή, κατέβαλε όλες τις προσπάθειες, ούτως ώστε να έχουμε τις αίθουσες πλήρως λειτουργικές και τα προαύλια καθαρά από χόρτα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Σερρών, τον κ. Σιαμάγκα, καθώς και τον Πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σάββα Ρίζο, για όλη αυτήν την προσπάθεια που έκαναν, ούτως ώστε τα σχολεία μας να είναι καθαρά και υγιή, έχοντας όλα τα υλικά που προβλέπονται απ’ τη Νομοθεσία – και μάλιστα σε πλεόνασμα.

Θα πρέπει να κρατήσουμε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας σ’ ένα περιβάλλον υγιές. Νομίζω ότι περνάμε σιγά-σιγά στην κανονικότητα και ερχόμαστε σε μια κατάσταση πρότερη. Ελπίζω η περιπέτεια αυτή να είναι μια περιπέτεια που την έχουμε πίσω μας.

Φυσικά, δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε σε εγρήγορση και έχουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο, πιο φωτεινό, πιο όμορφο και χαμογελαστό μέλλον».

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Σιαμάγκας τόνισε τη σημασία που έχει για τους μαθητές το τακτικό πλύσιμο των χεριών:

«Το πιο σημαντικό, είναι τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους μετά από κάθε διάλειμμα, πριν και μετά απ’ το φαγητό. Γι’ αυτόν το λόγο, το σαπούνι, ίσως ο πιο σημαντικός απ’ τους εχθρούς των ιών, βρίσκεται παντού: στις αυλές, εκεί που είναι οι εξωτερικές βρύσες, στις τουαλέτες, αλλά και σε κάθε σημείο, για να μπορούν να έχουν τα παιδιά καθαρά τα χέρια, διότι αυτά έρχονται σε επαφή με το πρόσωπο»

Κοινοποίηση