Εξώδικα κατοίκων στο Δήμο Σερρών για την κατάσταση σε εγκαταλελειμμένα οικόπεδα;


Με εξώδικα απευθύνονται στον Δήμο Σερρών, κάτοικοι των οδών Χαιρώνειας (περιοχή Προφήτη Ηλία), Νικομηδείας (περιοχή Κεντρικού Πάρκου) κ.α., μετά την συνεχιζόμενη αδιαφορία των Δημοτικών Υπηρεσιών (Αντιδημαρχία Πρασίνου & Πολιτική Προστασία) να εφαρμόσουν τον νόμο σε εγκαταλελειμμένα ιδιόκτητα οικόπεδα που έγιναν εστίες κινδύνου και μόλυνσης, σύμφωνα με την καταγγελία της επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων» Αριάδνης Παπαφωτίου.

Κάτοικοι των περιοχών αυτών καταγγέλλουν εγγράφως την κατάσταση που προσομοιάζει με ζούγκλα.

Όπως επισημαίνει η κ. Παπαφωτίου η άναρχη ανάπτυξη φυτών, σκουπίδια, έντομα, τρωκτικά και φίδια γίνονται μόνιμη απειλή της καθημερινότητας και της ασφάλειάς τους. Παιδιά που παίζουν ανυποψίαστα στα οικόπεδα αυτά κινδυνεύουν, ενώ κάποιες από αυτές τις «ζούγκλες» με τα φίδια που βρίσκονται δίπλα σε Σχολικές μονάδες, αποτελούν δυνητικές απειλές για τους μαθητές που προαυλίζονται.

«Οι αυτοψίες του Υγειονομικού που παραγγέλνουν και προσκομίζουν οι κάτοικοι και οι συνεχείς έγγραφες διαμαρτυρίες τους, δεν αποτελούν για τον Δήμο Σερρών κίνητρο και αφορμή ώστε να αναλάβει δράση και να ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ τους ΝΟΜΟΥΣ (3463/2006, 3852/2010 και τις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις), ούτε όμως και να ασκήσει την υποχρέωση ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥ καθαρισμού του χώρου καθώς και την επιβολή ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ στους αδιάφορους ιδιοκτήτες.
Πρέπει να σας καλέσει ο Εισαγγελέας κ.κ. Δήμαρχε Αλεξ. ΧΡΥΣΑΦΗ, Αντιδήμαρχε Πρασίνου Γιάννη ΤΟΥΡΤΟΥΡΑ και Προϊστάμενε Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργο ΣΑΜΑΡΑ για να πράξετε τα αυτονόητα;
Πρόκειται για ζήτημα προστασίας της Δημόσιας Υγείας και μάλιστα σε περίοδο αυξημένων απαιτήσεων λόγω της πανδημίας. Τόσες χιλιάδες ευρώ πληρώνει ο Δήμος σε εργολαβίες για κοπές βλάστησης. Δικαιούται ο δημότης να του ανταποδίδονται οι δαπάνες του, κατά νόμον» επισημαίνει η κ. Αριάδνη Παπαφωτίου.

Κοινοποίηση