Γνωρίστε τον γάτο με “πιασίματα” που προσπαθεί να αδυνατίσει (video)

Σε όλους αρέσουν οι «τσουπωτές» γάτες, με «πιασίματα» για ζούληγμα, λίγοι όμως σκέφτονται πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το επιπλέον βάρος για τα ζωάκια, ακριβώς όπως και για τους ανθρώπους.

Η ιστορία του Branson είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπινης αμέλειας, που προκάλεσε προβλήματα στο ζωάκι.

Ο Branson, μόλις στα τρία του χρόνια, ζύγιζε περίπου 15 κιλά, καθώς ο κηδεμόνας του προφανώς δεν ενδιαφερόταν για τη διατροφή του.

Όταν ο κηδεμόνας του έφυγε από τη ζωή, ο Branson υιοθετήθηκε από μια οικογένεια που έβαλε στόχο να τον επαναφέρει σε ένα φυσιολογικό βάρος και να του δώσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Branson, εκτός του βάρους του, είχε κι άλλο ένα χαρακτηριστικό που τον έκανε τόσο ιδιαίτερο: είναι πολυδάκτυλος!

Η κατάστασή του τον εμπόδιζε να κινηθεί, να παίξει και να ζήσει όπως μια φυσιολογική γάτα, κι έτσι οι νέοι του κηδεμόνες τον έβαλαν σε ειδική δίαιτα και άσκηση προκειμένου σταδιακά να επανέλθει το βάρος του.

Η διαδικασία ήταν αργή και επίπονη, αλλά ο Branson κατάφερε να χάσει αρκετά κιλά, φθάνοντας πλέον τα 9, και συνεχίζει ακόμη την προσπάθειά του.

Ο λογαριασμός του στο Instagram καταγράφει το μακρύ ταξίδι του και δίνει ελπίδα και συμβουλές και σε άλλους κηδεμόνες που έχουν αφήσει τις γατούλες τους να γίνουν υπέρβαρες, εφιστώντας την προσοχή στους κινδύνους που αυτό προκαλεί.

Πηγή: zoon.gr