Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: Να σχεδιαστεί και να ξεκινήσει η αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου

“Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν γίνονται γιατί δε φέρνουν τα επιθυμητά κέρδη στις κατασκευαστικές εταιρίες αφού δεν είναι αποδοτικά, όπως οι οδικοί άξονες με τα διόδια και φυσικά δεν είναι έργα βιτρίνας για να «θαμπώνουν» τα μάτια των λαϊκών εργατικών οικογενειών” αναφέρει με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή συσπείρωση του Δήμου Σερρών με αφορμή τη χθεσινή κακοκαιρία που είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του χειμάρρου της πόλης των Σερρών. Η δημοτική παράταξη μεταξύ άλλων καλεί τον Δήμο Σερρών και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας “να σχεδιάσουν και να ξεκινήσουν την αντιπλημμυρική αντισεισμική θωράκιση του συνόλου του Δήμου και να γίνει σωστή καταγραφή των ζημιών και να προχωρήσουν γρήγορα οι αποζημιώσεις των δημοτών όπου χρειάζεται”

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Για άλλη μια χρονιά μια καλοκαιρινή καταιγίδα αρκούσε για να ξεπλύνει την εικόνα τις «έξυπνης» πόλης που ακούμε εδώ και καιρό για τον Δήμο μας.

Αλήθεια πόσο σύγχρονο μπορεί να είναι το 2020 που με μια νεροποντή να καταστρέφεται σχεδόν πλήρως ο χώρος της κοιλάδας ( που είναι για χρόνια παρατημένος) και να πλημυρίζουν σπίτια αυλές δρόμοι και αυτοκίνητα και μόνο από καθαρή τύχη να μην έχουμε τραυματισμούς συμπολιτών μας μέσα στον δήμο μας;

Το ζήτημα των πλημμυρών και των συνεπειών τους δεν μπορεί να εξηγηθεί έτσι όπως προσπαθεί να παρουσιαστεί και να εξηγηθεί ως «ακραίο καιρικό φαινόμενο». Αν ήταν έτσι θα δεχόμασταν ως αξίωμα ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και το μόνο που έχουμε να ελπίζουμε είναι να μη συμβεί. Ούτε μπορούμε να περιμένουμε κάθε φορά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και των Δημοτικών Υπηρεσιών που και αυτές πάσχουν από ελλείψεις προσωπικού και υλικών υποδομών.

Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν γίνονται γιατί δε φέρνουν τα επιθυμητά κέρδη στις κατασκευαστικές εταιρίες αφού δεν είναι αποδοτικά, όπως οι οδικοί άξονες με τα διόδια και φυσικά δεν είναι έργα βιτρίνας για να «θαμπώνουν» τα μάτια των λαϊκών εργατικών οικογενειών.

Άμεσα ο Δήμος και η Περιφέρεια πρέπει:

· Να σχεδιάσουν και να ξεκινήσουν την αντιπλημμυρική αντισεισμική θωράκιση του συνόλου του Δήμου μας.

· Να γίνει σωστή καταγραφή των ζημιών και να προχωρήσουν γρήγορα οι αποζημιώσεις των συμπολιτών μας όπου χρειάζεται.

· Να καθαριστεί και να ανακατασκευαστεί άμεσα η κοιλάδα που είναι και από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου μέσα στο Δήμο μας και χρησιμοποιείται ιδίως το καλοκαίρι από τους δημότες μας

· Να προσληφθούν εργαζόμενοι με σταθερή δουλειά στους Δήμους. Με επανδρωμένες τεχνικές υπηρεσίες να υπάρχει ετοιμότητα άμεσης παρέμβασης σε προειδοποίηση καιρικών φαινομένων.

Κοινοποίηση