Διάσωση τεσσάρων πελαργών από τον ΦΟΣ (Φώτο)

Διασώθηκαν και τα τέσσερα πελαργάκια που έπεσαν από τη φωλιά τους στη Βαμβακούσα Σερρών! Οι ακραίες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών υπήρξαν μοιραίες για την άτυχη πελαργό οικογένεια αφού ολάκερη η φωλιά τους έπεσε από την κολώνα παρασύροντας και τα τέσσερα νεαρά πουλιά που δεν ήταν σε θέση να πετάξουν!

Οι εθελοντές του ΦΟΣ και της οργάνωσης “ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ” ειδοποιήθηκαν για βοήθεια και πράγματι έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος αμέσως μετά το τέλος των εργασιών τους από το πρόγραμμα στειρώσεων στην Κάτω Ορεινή! Οι τέσσερις νεοσσοί μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο των εθελοντών για τις πρώτες βοήθειες και τη φροντίδα τους.

Τα τρία πελαργάκια παρά την πτώση και την ταλαιπωρία τους έχουν αρχίσει να συνέρχονται από τους τραυματισμούς τους οπότε έχουμε ελπίδες για την πλήρη αποκατάσταση τους! Δυστυχώς το τέταρτο, το οποίο βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση κι ενώ έχει δείξει μια μικρή βελτίωση συνεχίζει να παρουσιάζει συμπτώματα εσωτερικής αιμορραγίας οπότε κρίνεται απαραίτητη η άμεση μεταφορά του στους ειδικούς της ΔΡΑΣΗΣ για τα περαιτέρω!

“Ευχόμαστε όλα μας τα μικρά τα οποία έχουμε λατρέψει, αρχικά να τα καταφέρουν κ σε λίγες μέρες να σας έχουμε ευχάριστα νέα για όλα!! Το ιδανικότερο βέβαια θα ήταν να μπορούσαμε να τα επιστρέψουμε όλα στους γονείς τους αφού αναρρώσουν τελείως και καταφέρουμε να τους τοποθετήσουμε με τη βοήθεια της ΔΕΔΔΗΕ μια καινούρια φωλιά!! Η εικόνα των γονιών πάντως που έμειναν και άστεγοι και μόνοι τους να μας παρακολουθούν από μακριά καθ’ όλη την διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό μας για πάντα” αναφέρει η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.

Φώτο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών