Κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε τον Λευκώνα

Κλιμάκιο της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΣΕ) του ΜέΡΑ25 νομού Σερρών αποτελούμενο από τους Πισκιούλη Μιχάλη, Καρυπίδη Σοφοκλή και Παναγιώτη Κοτρώνη βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 28 Ιουνίου, στον Λευκώνα ενημερώνοντας για τις θέσεις του κόμματος, μοιράζοντας φυλλάδια και ανταλλάσσοντας απόψεις με τους πολίτες.

Επίσης το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 Σερρών πραγματοποίησε συνάντηση με την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του Λευκώνα κα Άννα Ιορδανίδου καθώς και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου όπου έγινε ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά τής αντιπροσωπείας του ΜέΡΑ25 Σερρών τονίστηκε η αμέριστη συμπαράσταση στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Τοπικό Συμβούλιο και συνεχάρη τόσο την Πρόεδρο όσο και το Τοπικό Συμβούλιο για το ομόθυμο και εθελοντικό έργο που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία.
Το ΜέΡΑ25 προτείνει τον επαναπροσδιορισμό του αυτό-διοικητικού χάρτη της χώρας με βάση όχι μόνο δημογραφικά αλλά και γεωγραφικά κριτήρια προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική αυτοδιοίκηση όλων των περιοχών.

Ορισμένα θέματα που απαιτούν οικονομίες κλίμακας μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά θεσπίζοντας δια-δημοτικά συμβούλια ευρύτερων περιοχών με συγκεκριμένες αρμοδιότητες.
Το ΜέΡΑ25 προτείνει την μετατροπή του ΕΝΦΙΑ σε φόρο που αποδίδεται εξ ολοκλήρου στις δημοτικές αρχές οι οποίες επιλέγουν το ύψος και την προοδευτικότητά του μέσα από τοπικές, δημοκρατικές διαδικασίες στο πλαίσιο Συμμετοχικών Δημοτικών Συμβουλίων όπου οι κάτοικοι θα συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων και στην εκπόνηση συμμετοχικού προϋπολογισμού.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι εξορμήσεις του ΜέΡΑ25 στα χωριά του νομού Σερρών που ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα από την Αναγέννηση, καθώς δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, κάτι που δεν είναι και τόσο συνηθισμένο για τα ήθη των υπόλοιπων κομμάτων.

Στόχος των επισκέψεων είναι η διαμόρφωση των θέσεων του ΜέΡΑ25 για το νομό Σερρών αφουγκραζόμενοι τις τοπικές κοινωνίες και ταυτόχρονα η γνωστοποίηση των απόψεων του κόμματος για όλα τα ζητήματα που αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή.

13 Shares