Δομουχτσίδης για χωματερή: Ο δήμος προσπαθεί αλλά οι εγκληματίες του περιβάλλοντος καταστρέφουν

Θέση για την ντροπιαστική εικόνα που υπάρχει στην είσοδο της πόλης του Σιδηροκάστρου σχετικά με τη δημιουργία μιας “χωματερής” παίρνει ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης με ανάρτησή του, στο Facebook.

Ο κύριος Δομουχτσίδης θέτει υπόψη των πολιτών ότι “ο πολίτης είναι υπεύθυνος προσωπικά να απορρίπτει τα μπάζα που δημιουργεί με δικά του έξοδα σε εξουσιοδοτημένη χωματερή στο Χορτερό και όχι στα κοντέινερ που έχει ο δήμος για τις δικές τους εργασίες”

Ο κύριος Δομουχτσίδης διερωτάται “πως είναι δυνατόν ο δήμος να καταβάλει κάθε προσπάθεια για το περιβάλλον μας και εγκληματίες του περιβάλλοντος να το καταστρέφουν και κανείς να μην καταγγέλλει ποιοι ήταν;”

Ο δήμαρχος Σιντικής παρακαλεί τους πολίτες όταν υποπέσουν στην αντίληψή τους παράνομες ενέργειες μόλυνσης του περιβάλλοντος να το καταγγέλλουν στην αστυνομία όλο το 24ωρο τηλ. 100 και στον Δήμο από 07.00 έως 15.00 τηλ. 23233-50200 Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρει ότι στους ιδιώτες επιτρέπεται να απόρριψη μπαζών και ογκωδών απορριμμάτων μόνο στiς εξουσιοδοτημένες χωματερές καθώς τα πρόστιμα είναι εξουθενωτικά.

Ο κύριος Δομουχτσίδης αναφέρεται επίσης και στον επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συνεργασία Πολιτών Ζήση Λούγκο, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει καθώς ο δεύτερος σχολίασε την άσχημη εικόνα που υπάρχει στην είσοδο της πόλης γράφοντας τα εξής: “Σήμερα Σάββατο και το όραμα του Φώτιου είναι ακόμη στην είσοδο της πόλης!!! Προ ολίγου είδα δυο Σέρβους τουρίστες να βιντεοσκοπούν τον χώρο…Μπράβο Φώτη μπορεί τίποτα να μην έκανες…όμως την τουριστική ανάπτυξη την πέτυχες”

“Όταν ο επικεφαλής παράταξης αντιπολίτευσης, που ψήφισε αρνητικά για την ύπαρξη των κοντέινερ για τα μπάζα (να μην υπάρχουν δηλαδή παραπονιέται γιατί οι δημότες τα ρίχνουν εκτός αυτών, ε…τότε φτάσαμε στα άκρα του λαϊκισμού. Φανταστείτε να μην υπήρχαν ούτε τα κοντέινερ!!! Τι θα γινόταν…Το αστείο είναι, ότι επειδή νομίζει ότι οι δημότες δεν ξέρουν τι ψήφισε, προσπαθεί λαϊκίζοντας να ρίξει το βάρος στον Δήμο (που θεσμικά είναι μέρος του) και όχι στους εγκληματίες του περιβάλλοντος!!! Παιδεία θέλουμε…Παιδεία! Από αυτό πάσχει ο τόπος. Όσο και να καθαρίζει ο Δήμος για τους πολλούς, οι ελάχιστοι που βρωμίζουν και τους ανέχονται πολλοί… έτσι θα καταντούν, το δικό τους περιβάλλον!” απαντά ο κύριος Δομουχτσίδης.