Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τον τραγικό χαμό της Γερόντισσας Χριστονύμφης

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον τραγικό θάνατο της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία του Αγίου Πνεύματος Γερόντισσας Χριστονύμφης και μιας μοναχής που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε τροχαίο δυστύχημα που είχε σημειωθεί στη Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών,στο ύψος του Προβατά το απόγευμα της Τρίτης 2 Αυγούστου 2016.

Η είδηση θανάτου των δύο γυναικών είχε σκορπίσει θλίψη στην τοπική κοινωνία και σε ολόκληρη τις Σέρρες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Εμμανουήλ Παππά όπου εκεί ανήκει διοικητικά η Ιερά Μονή.

Μάλιστα τότε είχε εκδοθεί και το ακόλουθο ανακοινωθέν από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης: “Η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης εν βαθυτάτη θλίψει ανακοινώνει την αδόκητον προς Κύριον εκδημίαν της μακαριστής πλέον Γεροντίσσης Χριστονύμφης, Ηγουμένης της ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Σερρών και της μοναχής Ευπραξίας της ιδίας ιεράς Μάνδρας. Η Εκκλησία των Σερρων εν συνοχή και συγκινήσει βαθεία δέεται υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων ψυχών των, εν χώρα ζωντων και εν σκηναις οσίων και δικαίων”

Κοινοποίηση