Ερώτηση στη Βουλή του Κ. Μπούμπα για έλλειψη προσωπικού ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Ροδόπολης


Το θέμα της έλλειψης προσωπικού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης, έθεσε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπούμπας επεσήμανε:
«Κύριε Υπουργέ,
Μακροχρόνιο και μείζον είναι το πρόβλημα έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης του Νομού Σερρών με συνέπεια τα ασθενοφόρα να εξυπηρετούν την περιοχή 3-4 ημέρες την εβδομάδα. Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο ασθενοφόρα , το ένα εκ των οποίων βρίσκεται για επισκευή. Ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού. Η εβδομάδα έχει 21 βάρδιες και μετά βίας καλύπτονται οι μισές. Επιπροσθέτως πολλές φορές τα ασθενοφόρα απασχολούνται στις δομές φιλοξενίας των λαθρομεταναστών.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ :
Προτίθεστε να προσλάβετε προσωπικό ώστε να υπάρχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό ώστε να καλύπτονται οι βάρδιες των ασθενοφόρων; Θα μεριμνήσετε ώστε να γίνει μία δεύτερη βάση ΕΚΑΒ στη Ροδόπολη, διότι είναι μια μεγάλη τουριστική περιοχή αλλά γεωγραφικά απομακρυσμένη από τα Νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων των Σερρών και του Κιλκίς; Το πρόβλημα είναι σοβαρό και οι ανάγκες περισσότερες τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες και σε περίοδο πανδημίας».