Χρ. Τσούκαλος: «Γιατί διαφωνήσαμε για το θέμα του Γενικού Γραμματέα»


Άρθρο του κ. Χρήστου Τσούκαλου
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Εμ. Παππά

Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα.
Τις τελευταίες μέρες με το θέμα του Γενικού Γραμματέα, ο κ. Νότας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο για μια ακόμα φορά. Έτσι λειτουργούσε πάντα, με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτή είναι και η βασική μας διαφορά και ο λόγος που χώρισαν οι αυτοδιοικητικοί μας δρόμοι νωρίς.

Με τον κ. Μπάλτσιο υπηρετούμε περίπου τα ίδια χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, από την εποχή του Καποδιστριακού Δήμου Εμμ. Παππά. Μπορεί να είχαμε τις διαφωνίες και τις διαφορές μας, πράγμα φυσιολογικό, αλλά πάντα με κοινό στόχο το καλό των δημοτών. Δεν περίμενα πως θα πέσει στο επίπεδο του κ. Νότα και να υιοθετήσει τον τρόπο λειτουργίας του, γνωστός για τις μεθοδεύσεις του.

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το συγκεκριμένο θέμα, διαφωνήσαμε με την κάλυψη της θέσης του Γεν. Γραμματέα, γιατί θεωρούμε ότι σε ένα Δήμο με πληθυσμό λίγο πάνω από 10.000 κατοίκους, οι 30.0000€ το χρόνο, είναι ένα περιττό έξοδο, ενώ δεν μας δόθηκαν πειστικές απαντήσεις ως προς την αναγκαιότητα κάλυψης της θέσης.

Από το καλοκαίρι του 2019 με τροπολογία της Κυβέρνησης, δήμοι κάτω των 20.000 κατοίκων απέκτησαν την δυνατότητα, αν το επιθυμούν, να καλύψουν θέση Γεν. Γραμματέα. Όταν το Φεβρουάριο του 2020 ήρθε προς ψήφιση στο Δ.Σ. θέμα με αλλαγή του Ε.Ο.Υ. και την θέσπιση θέσης Γεν. Γραμματέα, διαφωνήσαμε εξαρχής, χωρίς να γνωρίζουμε καν το πρόσωπο που φαίνεται πως από τότε προόριζε ο κ. Νότας. Αντίθετα υποστηρίξαμε την ανάγκη πρόσληψης ενός Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, που είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Φυσικά τότε το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με την δέσμευση όμως των κ.κ. Νότα και Μπάλτσιου ότι η θέση δεν θα καλυφθεί.

Ερχόμαστε σήμερα, όπου έρχεται θέμα στο Δ.Σ. για την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και τη δημιουργία πίστωσης για την αντιμισθία του Γεν. Γραμματέα, θέμα που πέρασε και πάλι κατά πλειοψηφία, αφού διαφωνήσαμε για τους ίδιους λόγους και απαντήσεις δεν πήραμε.

Τι είναι αυτό που άλλαξε μέσα στον τελευταίο χρόνο; Τι δεν γινόταν σωστά και ποιες είναι οι ανάγκες που προέκυψαν και κάνουν τη θέση απαραίτητη; Ο κ. Μπάλτσιος από τη θέση του Αντιδημάρχου δεν μπορούσε να καλύψει τα όποια κενά του κ. Νότα;

Όσο για την διαδικασία που ακολούθησε με την προκήρυξη της θέσης, ο κ. Νότας ήταν απαράδεκτος, όταν δύο μέρες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, βγαίνει και ανακοινώνει το όνομα του Γ. Γραμματέα, ενώ την ίδια ώρα νέοι επιστήμονες που έχουν ανάγκη από εργασία κατέθεταν αιτήσεις μέχρι τη Δευτέρα που έληγε η προθεσμία.
Η όλη στάση τους στο θέμα μας απογοήτευσε πλήρως.

Κοινοποίηση