ΣΥΡΙΖΑ Σερρών προς Υπ. Παιδείας: Παραμερίστε την επικοινωνία και εγγυηθείτε την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με ανακοίνωσή της, καλεί την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να παραμερίσει τις επικοινωνιακές μεθόδους και να εγγυηθεί την ασφάλεια ως οφείλει όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας λαμβάνοντας μέτρα όπως δωρεάν τεστ ανίχνευσης του ιού, παροχή υγειονομικού υλικού.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση της, η θεματική παιδεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών σημειώνουν τα παρακάτω:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα κατέθεσε τις προτάσεις του για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και ξεκάθαρα πήρε θέση υπέρ αυτού χωρίς υπεκφυγές.

Η προχειρότητα των ενεργειών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας διαφαίνεται ξεκάθαρα στα ημίμετρα τα οποία ανακοίνωσε στον υγειονομικό τομέα χωρίς να εγγυάται την ασφάλεια. Γονείς, εκπαιδευτικοί , μαθητές και φοιτητές αγωνιούν για τις συνέπειες αυτής της ανευθυνότητας.

Ο συγχρωτισμός 25-26 μαθητών σε αίθουσες των 30 – 35 τ.μ. προμηνύει ολέθριες συνέπειες στον υ-γειονομικό τομέα. Ελλιπής και καθυστερημένη παροχή υπηρεσιών καθαριότητας. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση και τους Δήμους για εξεύρεση χώρων οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιο-ποιηθούν ώστε να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα με παράλληλη πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, όπου συγχρωτίζονται αυξημένος αριθμός εκπαιδευτικών, μαθητών και οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά από όλη την περιφερειακή ενότητα καθώς και από νομό σε νομό, η αναγκαιότητα λήψης μέτρων αυστηρού υγειονομικού πρωτο-κόλλου είναι επιβεβλημένη.

Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας να παραμερίσει τις επικοινωνιακές μεθόδους και να εγγυηθεί την ασφάλεια ως οφείλει όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας λαμβάνοντας μέτρα όπως δωρεάν τεστ ανίχνευσης του ιού, παροχή υγειονομικού υλικού κλπ.”