Αντιδρούν οι υγειονομικοί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Σερρών για την περικοπή του επιδόματος σίτισης

Την αντίδραση των υγειονομικών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Σερρών προκαλεί η περικοπή του επιδόματος σίτισης που λάμβαναν αφού μέχρι και τώρα δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση έχει λήξει.
Η πρόεδρος των γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Σερρών Ευανθία Ρούσσου αναφέρει ότι το ζήτημα αυτό αφορά μόνο την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και ότι οι συνάδελφοί της δεν λαμβάνουν το επίδομα σε αντίθεση με άλλους γιατρούς ανά τη χώρα που το λαμβάνουν κανονικά.
“Έχει καταργηθεί το επίδομα σίτισης. Από εκεί και έπειτα μετά το εκλεκτικό συνέδριο έχει δικαιώσει δύο φορές τους εφημερεύοντες γιατρούς των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ ώστε λαμβάνουν το επίδομα όταν εφημερεύουν. Πρόκειται, για δύο γεύματα μεσημεριανό και βραδινό. Μέχρι το 2015 που ανήκαμε στο Νοσοκομείο είχε γίνει μια ανάρτηση της Διαύγεια για την απόφαση ανάληψης υποχρέωση ημερήσιας σίτισης των εφημερευόντων γιατρών είχε τηρηθεί. Εκ τότε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταλάβει το αίτημα που είχαμε καταθέσει και είχε κάνει μια διετή σύμβαση, η οποία είχε λήξει τον Αύγουστο του 2019 και δεν ανανεώθηκε” αναφέρει η κυρία Ρούσσου.
Η κυρία Ρούσσου αναφέρει πως είναι υποχρέωση της 4ης ΥΠΕ να δοθεί το επίδομα σίτισης για τους υγειονομικούς. “Ο νομοθέτης αναφέρει πως είναι υποχρέωση της ΥΠΕ να σιτίζουν τους υγειονομικούς με δύο γεύματα, μεσημεριανό και βραδινό” καταλήγει η πρόεδρος των γιατρών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Σερρών.