Καθιστική διαμαρτυρία για την Κλιματική Αλλαγή στις Σέρρες από τη νεολαία Fridays For Future Σερρών

Το 2020 είναι μια τρομερά δύσκολη χρονιά για όλο τον πλανήτη. Όχι μόνο εμείς, αλλά και η Γη έχει έρθει αντιμέτωπη με πλήθος προβλημάτων που αδυνατούμε να βρούμε λύσεις, και πληγές, βαθύτερες από αυτές που μπορούμε να γιατρέψουμε, με σημαντικές επιπτώσεις στον άνθρωπο.

Τρανά παραδείγματα αποτελούν οι καταστροφικές πυρκαγιές που σάρωσαν την Αυστραλία (33 νεκροί, 2.500 οικογένειες άστεγες, 1 δισεκ. ζώα, 120 εκατ. στρέμματα γης), τη Σιβηρία (πρώτη φορά στον πολικό κύκλο) και ακόμα και σήμερα καίνε στην Καλιφόρνια (25 νεκροί, 3,5 εκατ. στρέμματα γης μέχρι στιγμής). Τα γεγονότα αυτά μας δίνουν μια λυπητερή εικόνα των επόμενων χρόνων που συνεχώς θα γίνεται χειρότερη.

Ο μόνος τρόπος βελτίωσης αυτής της κατάστασης είναι η άμεση δράση των παγκόσμιων ηγετών με γνώμονα την κρίση της επιστημονικής κοινότητας.

Για τον προαναφερόμενο λόγο, η 25η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή.

Τα μέλη του παγκόσμιου μαθητικού περιβαλλοντικού κινήματος Fridays For Future, καλούν σε καθιστική διαμαρτυρία με σκοπό να δώσουν το στίγμα και να δείξουν πως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής παραμένει ένα μείζον ζήτημα.

“Με σεβασμό στις οδηγίες της πολιτείας, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας). Συγκέντρωση στις 25 Σεπτεμβρίου ώρα 13:30 στον πεζόδρομο της οδού Μεραρχίας, απέναντι από το κτίριο του Διοικητηρίου” αναφέρει η νεολαία του Fridays For Future Σερρών.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •