Airbnb και στην περιοχή της Κερκίνης- Πως ο κορονοϊός αύξησε την κίνηση όλο το καλοκαίρι


Η ευρύτερη περιοχή της Κερκίνης, με κορωνίδα την υπέροχη λίμνη, έχει το δικό της φανατικό κοινό.
Μάλιστα, εκτός από τα καταλύματα, πλέον αρκετοί κάτοικοι της περιοχής δραστηριοποιούνται και στο χώρο των airbnb, νοικιάζοντας σπίτια.

Ιδιαίτερα από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη, οι επισκέπτες είναι χιλιάδες, ενώ το καλοκαίρι οι περισσότεροι Έλληνες και ξένοι τουρίστες επιλέγουν προορισμούς με θάλασσα, τοποθετώντας την Κερκίνη, αλλά και άλλα παρόμοια μέρη, στους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς τη θερινή περίοδο.

Ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι, η κατάσταση αντιστράφηκε και οι επιχειρηματίες με καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή της Κερκίνης, είδαν τα βιβλία των κρατήσεων να γεμίζουν και στο γεγονός αυτό το σημαντικότερο ρόλο «έπαιξε» ο κορονοϊός.

Όπως εξήγησε στο Infonews24 ο ιδιοκτήτης του «Kerkini Houses» Αντώνης Ηλιάδης, η στρατηγική θέση της περιοχής, που βρίσκεται δίπλα στη μοναδική πύλη χερσαίας εισόδου, κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου έφερε πλήθος επισκεπτών σε όλα τα καταλύματα από την πόλη των Σερρών και μέχρι τα Πορόϊα, αφού τα ταξίδια μέχρι τον Προμαχώνα ήταν ταξίδια αρκετών ωρών και κάπου έπρεπε να πραγματοποιηθεί μία διανυκτέρευση.

«Στις συνομιλίες μας με τους επισκέπτες, μας έγινε αντιληπτό πως η επιλογή σε καταλύματα AirBnB και Booking ήταν αποτέλεσμα κυρίως ασφάλειας μια που δεν ερχόταν σε επαφή με πολλούς επισκέπτες των ξενοδοχείων,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης.

Οι πολύωρες αναμονές στο τελωνείο του Προμαχώνα, για τη διενέργεια των τεστ, είχε ως αποτέλεσμα την κόπωση των τουριστών, οι οποίοι αναζητούσαν ένα κοντινό κατάλυμα για μερικές ώρες ξεκούρασης, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον τελικό προορισμό τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Έτσι, λοιπόν, άρχισαν να καταφτάνουν τουρίστες στην περιοχή της Κερκίνης.

Πως, όμως, ξεκίνησε για τον κ. Ηλιάδη η ιδέας του airbnb και της δραστηριοποίησής του;
Το «Kerkini Houses» ως ιδέα «γεννήθηκε» το 2004, έπρεπε όμως να περιμένει 15 ολόκληρα χρόνια, έτσι ώστε να πάρει «σάρκα και οστά». Πρόκειται για μία εναλλακτική πρόταση (βραχυχρόνιας) διαμονής, σε 4 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, που κάνουν πράξη το moto που δεν είναι άλλο από «το σπίτι σας, στον τόπο μας».

«Πρόκειται για μία οικογενειακή προσπάθεια να δώσουμε στον επισκέπτη την οικονομικότερη πρόταση διαμονής στη Λίμνη Κερκίνη. Είναι 1η μας χρονιά στην βραχυχρόνια μίσθωση. Ήταν και η δυσκολότερη αφού είχαμε… παρέα τον κορονοϊό. Με μία πρώτη ματιά αυτό θα μπορούσαμε να πούμε, όμως, με μία δεύτερη ανάγνωση της πραγματικότητας η κατάσταση είχε άλλο ‘πρόσωπο’, αφού οι πολύωρες αναμονές στο τελωνείο, ώθησαν πολλούς τουρίστες να αναζητήσουν ένα κατάλυμα στην περιοχή, για να ξεκουραστούν και να συνεχίσουν μετά το δρόμο για τον τελικό τους προορισμό,» υπογράμμισε ο ιδιοκτήτης του «Kerkini Houses» Αντώνης Ηλιάδης, ο οποίος τόνισε ότι και στα νησιά που κατέληγαν οι τουρίστες για την καλοκαιρινή τους ξεκούραση και εκεί η επιλογή τους ήταν κυρίως σε διαμερίσματα κι όχι σε ξενοδοχεία και πρόσθεσε: «Αυτό από μόνο του μας έδωσε λόγους να γίνουμε καλύτεροι, να ακούσουμε τις ανάγκες του επισκέπτη και να του δώσουμε το καλύτερο κομμάτι της φιλοξενίας στον τόπο μας».

Ο κ. Ηλιάδης ανέφερε, επίσης, πως οι επιχειρηματίες πλέον περιμένουν και τον Έλληνα επισκέπτη, που δειλά μα σταθερά κάνει τα «βήματά» του σε εκδρομές, έτσι να μπορέσει να συνεχιστεί η χρονιά με τους ίδιους καλούς δείκτες πληρότητας και επισκεψιμότητας στον τόπο μας.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •