Σερραίοι επιχειρηματίες προς Σταϊκούρα: «Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown» (Βίντεο)


Αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή διαβεβαίωση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στον ΣΚΑΪ, πως η οικονομία αντέχει και δεύτερο lockdown.

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε την αντίδραση των Σερραίων επιχειρηματιών και επαγγελματιών, που δεν φαίνεται να… ασπάζονται την άποψη του Υπουργού Οικονομικών.

«Ας φροντίσει πρώτα να δώσει παροχές στις μικρές επιχειρήσεις, ας μεριμνήσει έτσι ώστε οι επαγγελματίες να έχουν κάποιες ελαφρύνσεις για τα δάνειά τους και τα ενοίκια. Το να πάρουμε 830 ευρώ δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αυτά είναι ψίχουλα. Η κατάσταση στο πρώτο lockdown ήταν τραγική. Η πτώση του τζίρου ήταν δραματική και ήταν τραγικό αυτό που ζήσαμε,» δήλωσε η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Πασχαλία Νάνου Μήτρακα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Κυριακή Μηλίγκα τόνισε πως ακόμη και αυτή τη στιγμή οι έμποροι αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα.
«Έχουν κλείσει πολλά μαγαζιά και έπονται και άλλα. Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown. Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε,» υπογράμμισε η κ. Μηλίγκα.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς επεσήμανε:
«Οι επιχειρηματίες των Σερρών δεν αντέχουν άλλο lockdown. Ήδη έχουμε πολλά προβλήματα από το πρώτο. Δεν υπήρχαν μέτρα ουσιαστικά στήριξης των επαγγελματιών. Αν θα έρθει, θα φέρει οριστικό κλείσιμο επιχειρήσεων. Οι επιχειρηματίες χωρίς μέτρα στήριξης δεν μπορούν να αντέξουν άλλο».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •