Συνάντηση εκπαιδευτικών Α΄ Βάθμιας με τον δήμαρχο Σερρών-Ποια θέματα συζήτησαν

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη είχαν τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών παρουσία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου σε θέματα Παιδείας Δημήτρη Σιαμάγκα. Σύμφωνα, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πασχάλη Στεφάνου “οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν την κατάσταση που υπάρχει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση λόγω κορονοϊού ζητώντας λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών στον Δήμο με τον δήμαρχο να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη 12 επιπλέον καθαριστριών για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων”.
Με ανάρτησή του στο Facebook, το μέλος του Συλλόγου Σάββας Μπερμπερίδης αναφέρει και τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν προς συζήτηση. Όπως:
-Επισημάνθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στα πλεονάσματα ειδών καθαριότητας και υλικών καθαρισμού καθώς και στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην προμήθεια αυτών από τον ανάδοχο προμηθευτή και δόθηκε η υπόσχεση να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα.
-Τα έντονα προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα θέματα καθαρισμού των αύλειων χώρων και στην κοπή κλαδιών και δέντρων από την αρμόδια υπηρεσία πρασίνου. Μας απαντήθηκε πως οι πρόσφατες 8μηνες συμβάσεις έχουν δώσει τις ανάλογες “ανάσες” στις ανάγκες για προσωπικό και πως άμεσα θα ομαλοποιηθεί η όλη κατάσταση.
-Ζητήθηκε (όπως γίνεται σε άλλους Δήμους της χώρας) η συνδρομή και ανάληψη από τον Δήμο Σερρών του κόστους για τη διεξαγωγή μαζικών τεστ σε εκπαιδευτικούς (εάν αυτό κριθεί αναγκαίο σε περίπτωση κρούσματος σε κάποια σχολική μονάδα) και μας απαντήθηκε πως θα διερευνηθεί το θέμα κόστους των διαγνωστικών τεστ και εφόσον είναι επιτρεπτό τότε θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας.
-Συζητήθηκε το κτιριακό πρόβλημα σχολικής στέγης και ειδικότερα αυτό των Νηπιαγωγείων. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν ως προς την παραχώρηση του πρώην βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΑΕΔ επί της οδού Μεραρχίας (στην περιοχή του Αγ. Νικήτα). Προς διευθέτηση είναι η τοποθέτηση προκάτ βαρέως τύπου σε κεντρική μονάδα της πόλης των Σερρών μέσα στο τρέχον σχολικό έτος, ακόμη ξεμπλοκάρει το θέμα στέγασης Νηπιαγωγείου μέχρι το τέλος της θητείας της υπάρχουσας δημοτικής αρχής πλησίον του 4ου Γ. Λυκείου Σερρών. Ταυτόχρονα αναζητούνται οικόπεδα που θα χρησιμοποιηθούν μακροπρόθεσμα για την ανέγερση Νηπιαγωγείου. Συμπερασματικά, το θέμα στέγασης των νηπίων συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο διαχρονικό πρόβλημα και ταυτόχρονα ένα μεγάλο στοίχημα και για την νυν δημοτική αρχή. Αταλάντευτα, απαιτούμε την μεταστέγαση των Νηπιαγωγείων από καταστήματα και ημιυπόγειους χώρους σε κανονικά Νηπιαγωγεία με σύγχρονες υποδομές.
-Η προμήθεια θερμομέτρων υπερύθρων μετώπου για τις Σχολικές μονάδες του Δήμου, πέραν των θερμικών στηλών μέτρησης που τοποθετήθηκαν σε 3 σχολικές μονάδες. Απαντήθηκε πως θα διερευνηθεί το κόστος αγοράς αυτών και εφόσον δεν υπάρξουν άλλου είδους κωλύματα θα εφοδιαστούν τα Σχολεία με αυτά.
-Θέματα αναφορικά με τα ΚΔΑΠ που φιλοξενούν τα Σχολεία του Δήμου, θέματα αγοράς μικρού αριθμού τάμπλετ από την ΕΣΕΠΕ Σερρών για δυνατότητα δανεισμού σε Σχολεία που θα χρειαστούν υποστήριξη σε περίπτωση κλεισίματος κάποιου τμήματος, αναζήτησης επιπλέον κονδυλίων για οργάνωση των φαρμακείων των Σχολικών Μονάδων, ενεργειακού αποτυπώματος και αναβάθμισης αυτών και κατασκευή πεζογέφυρας στην κοίτη του χειμάρρου στον καταυλισμό των Ρομά πλησίον του Γ.Ν.Ν. Σερρών  για την ασφαλή επιβίβαση των μαθητών στα λεωφορεία μεταφοράς.
“Συμπερασματικά, τη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε όλοι, διαπιστώθηκε πως σε αρκετές περιπτώσεις ο δήμος (όπως πολλοί άλλοι δήμοι ανά τη χώρα) αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα ρευστότητας και καλύπτουν ανάγκες λόγω COVID 19  με ιδία χρήματα. Αναγκαία όσο ποτέ η γενναία χρηματοδότηση από την πολιτεία και το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση πάγιων αναγκών που αναδείχθηκαν ακόμη πιο έντονα την περίοδο αυτή” καταλήγει στην ανάρτησή του, ο κύριος Μπερμπερίδης.
Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •