Από τις 8 Οκτωβρίου το #FootballPeople στις Σέρρες

Από τις 8 έως τις 22 Οκτωβρίου η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης “Football People Weeks” θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες.

Ο διεθνής οργανισμός FARE πραγματοποιεί για μια ακόμη χρονιά, τη μεγαλύτερη εκστρατεία-πρωτοβουλία για κοινωνική αλλαγή και ποικιλομορφία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

O οργανισμός FARE καταπολεμά την ανισότητα στο ποδόσφαιρο και φέρνει την κοινωνική αλλαγή μέσω του αθλητισμού, το #FootballPeople είναι μια ευκαιρία να ενωθούμε ενάντια στον ρατσισμό, το σεξισμό, την ομοφοβία και για την ένταξη, την ποικιλομορφία και την αλλαγή».

Η εβδομάδα ποδοσφαίρου ενώνει τους υποστηρικτές, τους συλλόγους, τους παίκτες, τις μειονοτικές ομάδες και τις κοινότητες για να υπερασπιστούν την ισότητα και συμπερίληψη. Ο FARE επιβεβαιώνει ότι οι ακτιβιστές του #FootballPeople είναι ενωμένοι στην αγάπη τους για το παιχνίδι και η πεποίθηση ότι το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία θετικών αλλαγών.

Η πόλη των Σερρών είναι ένα από τα σημεία όπου θα πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη εκστρατεία. Οργανωτής των δράσεων στην πόλη των Σερρών είναι η ΠΡΑΞΙΣ έχοντας οργανώσει πολλές εκπαιδευτικές δράσεις για την καταπολέμηση της ανισότητας καιτην ενημέρωση των πολιτών με σκοπό την υποστήριξη ατόμων που προέρχονται από άλλους πολιτισμούς.

Στις 12 Οκτωβρίου, η εκστρατεία θα εγκαινιαστεί με την ανοιχτή Έκθεση Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο του θεάτρου Αστέρια από τις 11.00 έως τις 15.00 με κεντρικό θέμα “BlackLivesMatter”.Μια υπαίθρια εκδήλωση για τους πολίτες των Σερρών όπου μπορούν να ενημερωθούν για τα κινήματα κατά του ρατσισμού στον αθλητισμό.

Η επόμενη εκδήλωση του “#FootballPeople” στις Σέρρες, είναι το βιωματικό εργαστήρι «Football connecting people» στο κέντρο πληροφόρησης της ΠΡΑΞΙΣ ( Ιουστινιανού 19), όπου νέοι από διαφορετικό υπόβαθρο θα συζητήσουν την κατάσταση του ποδοσφαίρου τον κόσμο και πώς το ποδόσφαιρο μπορεί να υποστηρίξει την κοινωνική ένταξη.

Στις 15, 16 και 19 Οκτωβρίου η ΠΡΑΞΙΣ σε συνεργασία με το τμήμα αθλητικής ρομποτικής του Πανσερραϊκού και τον οργανισμό INTESO, οργανώνει βιωματικό εργαστήρι με κατασκευές «αθλητική ρομποτική» , για νέες και νέους της τοπικής κοινωνίας και παιδιών προσφύγων. Τα robo- kit, εξοπλισμός εκπαιδευτικού συστήματος, αποτελούν χορηγία της ΘΕΡΜΗΣ- ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΣΗ ΣΕΡΡΩΝ.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι νέες και οι νέοι το περιβάλλον της αθλητικής ρομποτικής και να δημιουργήσουν αθλητές-ρομπότ βασισμένα στις ηθικές αρχές και αξίες της διαπολιτισμικότητας και της συνύπαρξης.

Στις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιείται διαδικτυακό σεμινάριο/webinar με τίτλο «Ποδόσφαιρο και κοινωνική ένταξη», όπου ειδικοί στον αθλητισμό, αθλητές και άλλοι εκπρόσωποι του χώρου συζητούν την κοινωνική ένταξη και την ποικιλομορφία μέσω του ποδοσφαίρου.

Στις 22/10/2020 , με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων έρχεται μια πολύ ειδική ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο “FootballPeopleOn-Air” στο ΡΟΔΟΝ FM όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των δράσεων με όλους τους συμμετέχοντες.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •