Τα αποτελέσματα των παιδιών στο δημοτικό σχολείο Σερρών θα κρίνουν αν θα παραμείνει σε αναστολή το τμήμα (Βίντεο)

Αργά το βράδυ θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του τεστ κορονοϊού, στο οποίο υπεβλήθησαν δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων φοιτά σε δημοτικό σχολείο της πόλης των Σερρών.

Ήδη σήμερα το συγκεκριμένο τμήμα ήταν κλειστό και τα αποτελέσματα θα κρίνουν αν θα ανοίξει από αύριο ή αν θα παραμείνει κλειστό για 14 μέρες, όπως προβλέπει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το Νομίατρο Σερρών Αναστάσιο Αναστασιάδη, πρώτη εμφάνισε συμπτώματα την προηγούμενη Κυριακή, μία 67χρονη, η γιαγιά των παιδιών και τα αποτελέσματα του τεστ, που ήταν θετικό, της ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Ακολούθησε ο γιος της 43 ετών, που εμφάνισε συμπτώματα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και τα δικά του αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, όπως είχε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ του εκείνη την ημέρα, το Infonews24.

«Από τη στιγμή που τα παιδάκια ήρθαν σε επαφή με τη γιαγιά την προηγούμενη Κυριακή και Δευτέρα, θεωρήσαμε σωστό να αναστείλουμε τη λειτουργία του τμήματος για σήμερα μέχρι να έρθουν τα αποτελέσματα των παιδιών» δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα βγει θετικό, τότε θα οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε αναστολή του τμήματος για 14 μέρες, όπως προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αν βγει αρνητικό, το σχολείο θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του, με την προϋπόθεση ότι τα παιδιά της οικογένειας θα μείνουν σε καραντίνα για 15 μέρες, όπως και όλη η οικογένεια για να μην υπάρχει εξάπλωση του ιού.

Η 67χρονη βρίσκεται στο σπίτι της σε καλή κατάσταση, ενώ ο γιος της νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα των παιδιών αναμένεται να γίνουν γνωστά αργά σήμερα το βράδυ, ενώ ο Νομίατρος Σερρών εμφανίσθηκε καθησυχαστικός:
«Ακόμη και θετικό να βγει, θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει διασπορά του ιού στα παιδιά. Δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι γονείς».

Κοινοποίηση