«Ωρολογιακή βόμβα» το Νοσοκομείο Σερρών εξαιτίας των ελλείψεων σε γιατρούς- Προειδοποιούν με παραιτήσεις οι αναισθησιολόγοι (Βίντεο)

Τα… όριά του αγγίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, με τις ελλείψεις σε γιατρούς να αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα όλων και με τον Διοικητή Νίκο Φαρμάκη να δηλώνει «δεν πιστεύουμε ότι θα κλείσει το νοσοκομείο», εκφράζοντας τον βαθύτερο φόβο όλων.

Παρά τις προκηρύξεις για την κάλυψη θέσεων, το ενδιαφέρον είναι από μηδενικό έως ελάχιστο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην έλλειψη αναισθησιολόγων.

Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο διαθέτει μόλις 3 αναισθησιολόγους κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλούν χειρουργεία, ενώ οι εναπομείναντες αναισθησιολόγοι, προειδοποιούν με παραιτήσεις, αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

«Το πρώτο εννεάμηνο του 2019, με εννέα αναισθησιολόγους, έγιναν 2014 χειρουργεία. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, με 3 αναισθησιολόγους έγιναν 1450 και τρεις μήνες ήμασταν και κλειστά. Χειρουργεία γίνονται χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι αναισθησιολόγοι. Προκηρύξαμε θέσεις, αλλά δεν υπάρχουν κι αυτό είναι πρόβλημα πανελλαδικά. Μας είπαν ότι αν δεν γίνει κάτι μέχρι τέλος της χρονιάς θα παραιτηθούν οι αναισθησιολόγοι,» δήλωσε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Νίκος Φαρμάκης.

Η απάντηση που λαμβάνει η Διοίκηση είναι ότι δεν υπάρχουν γιατροί, ενώ όσον αφορά στην έλλειψη πνευμονολόγων, η Διοίκηση απευθύνθηκε και σε ιδιώτες γιατρούς προσφέροντας αμοιβή 2.800 ευρώ το μήνα, αφορολόγητα, αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένας.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •