Εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα Ν. Κερδύλλια, σε μια λιτή λόγω της πανδημίας covid-19 , η Εκδήλωση Μνήμης για τους δολοφονημένους αμάχους κατοίκους Άνω και Κάτω Κερδυλλίων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την 17η Οκτωβρίου του 1941.
Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου., ενώ ακολούθησε Επιμνημόσυνο Αρχιερατικό Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των θυμάτων.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία προς τιμήν των θυμάτων από τον Δήμαρχο Αμφίπολης Στέργιο Φραστανλή ενώ το ιστορικό της θηριωδίας ανέγνωσε ο Πρόεδρος της Μαρτυρικής Κοινότητας Γεώργιος Γκάλιος.
Το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης έδωσαν η ΥφΑΑΤ και βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Βουλευτής Σερρών της ΝΔ Θ. Λεονταρίδης ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. Βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Βουλευτής Σερρών ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αβραμάκης, ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης Κ. Μπούμπας, ο αναπληρωτής γερμανός Πρόξενος της Θεσσαλονίκης Carsten Muller, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Βισαλτίας, Εμμ.Παππά, Ν.Ζίχνης και εκπρόσωπος του Δημάρχου Σερραίων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, εκπρόσωπος του ΚΚΕ, της ΠΕΑΕΑ και του Δικτύου Μαρτυρικών Κοινοτήτων Ελλάδας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •