ΕΛΜΕ Σερρών: Να κλείσουν άμεσα τα σχολεία και να γίνουν δωρεάν τεστ

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλης της Π.Ε. Σερρών για κάποιες ημέρες για την επόμενη εβδομάδα και την απολύμανση των σχολικών κτιρίων ζητά η ΕΛΜΕ Σερρών με ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί μέσης εκπαίδευσης θα αιτηθούν από τους δήμους της Π.Ε. Σερρών τη χορήγηση επιπλέον μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς ενώ ζητούν τη διενέργεια επαναλαμβανόμενων test Covid-19 ανά 15 ημέρες στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΛΜΕ Σερρών:

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών μετά τις ανησυχητικές εξελίξεις σχετικά με την επικίνδυνη διασπορά του ιού Covid-19 στην Π.Ε Σερρών και την εμφάνιση καθημερινών κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Να αιτηθεί συνάντηση με τους υπεύθυνους της Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Σερρών και το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.
  2. Να αιτηθεί στους Δήμους της Π.Ε Σερρών τη χορήγηση επιπλέον μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς και επιπλέον αντισηπτικά.
  3. Να προτείνει την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλης της Π.Ε Σερρών για κάποιες ημέρες την επόμενη εβδομάδα και την απολύμανση των σχολικών κτιρίων.
  4. Να αιτηθεί τη διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων test Covid-19 ανά 15 ημέρες στο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων με προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία όπου διαπιστώνεται επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •