Στις Σέρρες θα παραμείνει κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για rapid test (Βίντεο)


Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ διενεργεί και σήμερα δωρεάν γρήγορα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό μέχρι τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, ενώ μετά από αίτημα του Δήμου Σερρών έλεγχοι θα γίνονται καθημερινά όλη την εβδομάδα με στόχο την ανάσχεση της διασποράς του ιού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη και Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας. Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η στενή συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα που προβλέπονται στο επίπεδο3 του πορτοκαλί συναγερμού και να αποφύγουμε ένα lock down στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

«Καλώ τους συνδημότες μου να έρθουν στην Πλατεία Ελευθερίας για να εξεταστούν. Πέρα από τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, η ευαισθητοποίηση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Τηρούμε όλοι τα μέτρα προστασίας: μάσκες παντού, τήρηση αποστάσεων και όλων των πρωτοκόλλων όταν βρισκόμαστε σε καταστήματα εστίασης. Κάνω παράκληση στην ευθύνη του καθενός από εμάς. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Όσα μέτρα και αν πάρουμε, αν ο καθένας δεν νικήσει τις καθημερινές του συνήθειες δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Κερδίζουμε όλοι μαζί το χρώμα της ζωής, συμμαχούμε σε έναν κοινό σκοπό, βγαίνουμε νικητές», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη.

Ο κ. Χρυσάφης γνωστοποίησε ότι το απόγευμα μετά από σύσκεψη στον Δήμο θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας στον Δήμο Σερρών.

Σημειώνεται ότι προτεραιότητα στα rapid test δίνεται σε πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τουλάχιστον τρία-τέσσερα 24ωρα πριν ή έχουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη από τον κορονοϊό ή έρχονται σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο.

Κοινοποίηση