Έφτασαν οι πρώτοι ασθενείς με covid-19 από τη Δράμα στο Νοσοκομείο Σερρών


Οι πρώτοι ασθενείς με covid-19 από το γειτονικό νομό της Δράμας, κατέφτασαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Τα ξημερώματα έφτασε ο πρώτος ασθενής, 92 ετών και μέσα σε μια ώρα διεκομίσθησαν άλλοι δύο ασθενείς, μία μητέρα και ο γιος της, από τη Δράμα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών νομού Σερρών (ΕΝΙΝΣ) Βαγγέλης Παπαμιχάλης, μόλις πριν από λίγα 24ωρα, είχε αναφέρει πως «ακούγεται ότι στο νοσοκομείο Σερρών θα μεταφέρονται ασθενείς από τη Δράμα» και λίγες ώρες αργότερα, επιβεβαιώθηκε.

Το Νοσοκομείο Σερρών είναι ήδη επιβαρυμένο, με πολλά προβλήματα και ελλείψεις και η κατάσταση κρίνεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη και η πίεση που ασκείται είναι τεράστια.

Πόσο και αν θα αντέξει; Ελπίζουμε να πιάσουν… τόπο οι επικλήσεις του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Δημήτρη Μπαλαξή, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες δήλωσε χαρακτηριστικά «Όπως μαθαίνουμε με εντολή της Πολιτικής Προστασίας από σήμερα το βράδυ θα διακομίζονται για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Σερρών ασθενείς covid από τη Δράμα.
6 πτέρυγες covid στο Νοσοκομείο Σερρών σχεδόν γεμάτες. Θα χρειαστεί να αδειάσουν κι άλλες για τη συνεχή ροή περιστατικών.
Ποιος θα εξετάζει όλους αυτούς τους ασθενείς;
Που θα νοσηλεύονται ασθενείς με άλλες παθήσεις αφού τα κρεβάτια του Νοσοκομείου περιορίζονται;
Πότε θα έρθει βοήθεια στο Νοσοκομείο Σερρών, όταν θα πεθάνει ασθενής, όταν θα πεθάνει υγειονομικός;
Για ότι συμβεί τις επόμενες ώρες και ημέρες στο Νοσοκομείο Σερρών η ευθύνη είναι της κυβέρνησης, του υπουργείου υγείας, της 4ης Υπε και της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
Το κρίμα στο λαιμό τους….και στην πολιτική τους».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  • 0
  •  
  •