Καραμανλής: “Εξασφάλιση 125.000,00 ευρώ σε ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό για το Νοσοκομείο Σερρών”

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή με εκπροσώπους φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με αντικείμενο τη στήριξη και την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση των rapid test σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Οι φορείς είχαν ήδη διαβιβάσει στον κ. Καραμανλή τα αιτήματα τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και με βάση αυτά δρομολογήθηκε η επίλυσή τους.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, κ. Νικόλαος Φαρμάκης, ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή για τη συμβολή του στην εξασφάλιση των αναγκαίων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου υλικών, που είχε ζητήσει η Διοίκηση κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, δωρεά ύψους 100.000,00 ευρώ καθώς για τη νέα αυτή δωρεά όπου εξασφαλίστηκε πολύτιμος ιατρικός εξοπλισμός αξίας 125.000,00 ευρώ.

Η αρχική δωρεά αφορούσε την προμήθεια ενός αναπνευστήρα ΜΕΘ ενηλίκων, πέντε monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, δύο κλίβανους ταχείας αποστείρωσης, ενός αναπνευστήρα μεταφοράς ενηλίκων, ενός αναπνευστήρα μεταφοράς παιδιών και ενός βιντεολαρυγγοσκόπιο.

Με τη δεύτερη δωρεά εξασφαλίστηκαν τρία κρεβάτια ΜΕΘ, τέσσερις υπολογιστές, δύο εκτυπωτές, δύο πιεσόμετρα τροχήλατα, έξι κομοδίνα, οκτώ οροστήλες, δύο φορεία, έξι ροόμετρα Ο2 επιτοίχια, έξι ροόμετρα κενού επιτοίχια και λοιπός ξενοδοχειακός εξοπλισμός για την πτέρυγα του νοσοκομείου, που ανακαινίζεται με τη δωρεά της εταιρείας Fibran έναντι ποσού περίπου 150.000,00 , όπου ο Υπουργός συνέβαλλε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Με τη συγκεκριμένη δωρεά θα παραγγελθούν επιπλέον 1.000 στολές τύπου TYVEK, 100.000 γάντια latex μιας χρήσης και 1.000 μπλούζες μιας χρήσεως που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας εξασφαλίστηκε και η άμεση προκήρυξη (αρχές Δεκεμβρίου) 3 θέσεων παθολόγου για το νοσοκομείο Σερρών.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι μέχρι τις αρχές του νέου έτους θα έχουν ολοκληρωθεί και όλες οι απαιτούμενες μελέτες για την επέκταση του νοσοκομείου από την ΚΤΥΠ ΑΕ.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε καθημερινή επαφή τόσο με τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ όσο και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών, με αντικείμενο την εξασφάλιση επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την αναβάθμιση των νοσοκομειακών υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 5.000.000 ευρώ.

“Σας ευχαριστώ όλους για τη συμβολή σας στη διαχείριση της πανδημίας. Σας παρακαλώ να μεταφέρετε τις ευχαριστίες μου σε όλους τους εργαζόμενους, που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή. Στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, στα σώματα ασφαλείας, τους εκπαιδευτικούς, τους υπαλλήλους που συνεχίζουν να εργάζονται. Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού χτύπησε βαριά τις Σέρρες. Μαζί όμως θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε και αυτό. Χωρίς μεγάλα λόγια, ο καθένας μας θα κάνει αυτό που πρέπει, αυτό που μπορεί και αυτό που του αναλογεί. Και πρέπει όλοι μας να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών”, ανέφερε ο κ. Καραμανλής στους εκπροσώπους των φορέων ολοκληρώνοντας την τηλεδιάσκεψη.

Η δωρεά εξασφαλίστηκε μέσω του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος Α.Ε. στο πλαίσιο του πανελλήνιου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης που έχει αναπτύξει. Οι πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις απαιτούν σωστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε η βοήθεια να είναι στοχευμένη και ουσιαστική όπως δηλώνει η εταιρεία.

Κοινοποίηση