Ιατρικές μάσκες μοίρασε η Ομοσπονδία Σ.Ε.Π. Λαϊκών Αγορών (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Χατζοπούλου

Ιατρικές μάσκες στους πωλητές των λαϊκών αγορών διένειμε η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου. Η δράση αυτή από την Ομοσπονδία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης. Συνολικά, θα διανεμηθούν 50.000 μάσκες.

Η δράση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης ως προς τα μέτρα προστασίας, ώστε πωλητές και καταναλωτές να νιώθουν και να είναι σε ασφαλές περιβάλλον.

Όπως ανέφερε στο Infonews24.gr και στην Χριστίνα Χατζοπούλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άγγελος Δερετζής, τα προβλεπόμενα μέτρα στην λαϊκή αγορά των Σερρών τηρούνται. Για παράδειγμα, η απόσταση πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων, αλλά και η εξυπηρέτηση μέχρι τριών καταναλωτών ταυτόχρονα ανά πάγκο.

“Αν και τα οικονομικά μας βρίσκονται στη χειρότερη δυνατή κατάσταση δε σταματάμε την προσπάθεια να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας. Ακόμη και αυτή η κίνηση, με τη χορήγηση των μασκών, είναι για αυτούς μία βοήθεια, καθώς πλέον εργάζονται τις μισές ημέρες, άρα τα έσοδα τους έχουν μειωθεί. Από την πλευρά μας δε θα σταματήσουμε να κάνουμε, ότι μπορούμε για να κρατάμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές και ασφαλής. Μπορεί αυτό να σημαίνει άδειο ταμείο για την ομοσπονδία, ωστόσο για εμάς οι προτεραιότητες είναι οι ανθρώπινες ζωές”, τονίζει ο κύριος Δερετζής.

Τις επόμενες ημέρες και πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, η Ομοσπονδία θα βρίσκεται στους πωλητές των λαϊκών αγορών του νομού Χαλκιδικής, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στους πωλητές των λαϊκών αγορών του νομού Πέλλας και το Σάββατο στους πωλητές των λαϊκών αγορών των νομών Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Κιλκίς.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •