450 tablets θα διανείμει σε μαθητές ο Δήμος Σερρών

Με σύνθημα «Κανένα μαθητής χωρίς tablet» ο Δήμος Σερρών προχωρά στην προμήθεια και διανομή 450 tablets σε σχολεία του Δήμου με στόχο την ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Δήμος Σερρών ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλύψει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες σε ψηφιακό εξοπλισμό των οικογενειών για τη συμμετοχή των μαθητών της Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης στην εξ αποστάσεως διδασκαλία επεκτείνοντας σε σημαντικό βαθμό τον αρχικό προγραμματισμό για τη διανομή 100 tablets.

«Βρισκόμαστε δίπλα στα σχολεία και στους μαθητές του Δήμου. Στο πλαίσιο των δράσεων μας για τη στήριξη των οικογενειών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορoνοϊού, ζητήσαμε από τους διευθυντές των σχολείων να καταγράψουν τις ανάγκες των μαθητών σε ψηφιακό εξοπλισμό.

Λόγω των αυξημένων αναγκών και του μεγάλου αριθμού αιτημάτων αποφασίσαμε τελικά να αγοράσουμε συνολικά 450 tablets, προκειμένου να ενισχύσουμε τις οικογένειες στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ως Δήμος θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και θα προσφέρουμε κάθε βοήθεια στα σχολεία, τους μαθητές και τις οικογένειες τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ο Δήμος Σερρών θα παραδώσει τα 450 tablets στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι οποίοι θα προχωρήσουν στη διανομή τους με βάση την αξιολόγηση που έχουν πραγματοποιήσει.

«Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη στήριξη των Δημοτών μας. Διασφαλίζουμε την πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών του Δήμου μας στην τηλεκπαίδευση. Ο στόχος μας είναι ένας: Κανένας μαθητής χωρίς tablet!», κατέληξε ο κ.Χρυσάφης.

Κοινοποίηση