Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σερρών: «Απαράδεκτη η κυβέρνηση- Διαχωρίζει εργαζόμενους»


Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, για την απόφαση να εξαιρεθεί από παροχή μεγάλη μερίδα υγειονομικών που δίνουν καθημερινά τη «μάχη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξαπέλυσε το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σερρών «Άγιος Λουκάς».

Το σωματείο καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε προσπάθεια διχασμού και διαίρεσης του προσωπικού, τονίζοντας πως εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες χωρίς επαρκές προσωπικό, χωρίς επαρκή μέσα ατομικής προστασίας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας σε σχέση με κάποια παροχή που προτίθεται να δώσουν στους Υγειονομικούς. Αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενους που κάθε ημέρα δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στην πρώτη φάση της πανδημίας υπήρχαν Νοσοκομεία αναφοράς που αντιμετώπιζαν τα περιστατικά κορονοϊού. Τώρα όλα τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και Προνοιακά Ιδρύματα της χώρας διαχειρίζονται περιστατικά κορονοϊού.
Εκτίθενται όλοι στον κίνδυνο γι’ αυτό και εν μέσω των εκατοντάδων που νοσούν έχουμε συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε προσπάθεια διχασμού και διαίρεσης του προσωπικού. Δίνουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εργαζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες χωρίς επαρκές προσωπικό, χωρίς επαρκή μέσα ατομικής προστασίας.
Ζητάμε τώρα να θεσμοθετηθεί και να δοθεί δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους όπως το Ζήτησε εγγράφως από τον Πρωθυπουργό της χώρας η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
Ζητάμε την άμεση Ένταξή μας στα ΒΑΕ. Η Επιτροπή πήρε παράταση και παρέδωσε το πόρισμα σε λίγες ημέρες και δεν υπάρχει πρόθεση για Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και την αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου που έχουμε διανύσει έως την ένταξη.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
– Χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους
– Ένταξη στα ΒΑΕ
– Λήψη όλων των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των Εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας.
– Μονιμοποίηση εκτάκτων
– Μονιμοποίηση επικουρικού προσωπικού
– Μονιμοποίηση ΙΔΟΧ».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •