To νέο Ford Explorer χωράει ό,τι… χωράει ο νους σας

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Το νέο,7-θέσιοFord Explorer Plug-In Hybrid, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στις πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις ST-Line και Platinum, έρχεται να δώσει μία νέα διάσταση στην κατηγορία του «απογειώνοντας» τους τομείς της άνεσης και της πολυτέλειας.

Αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τις εντυπωσιακές εξωτερικές διαστάσεις του, το πολυτελές SUV μοντέλο της Ford προσφέρει απλόχερα άπλετους χώρους για μέχρι και 7 ενήλικους επιβάτες. Με περίπου 1 μέτρο χώρο για το κεφάλι και στις τρεις σειρές καθισμάτων και πάνω από 1,5 m για τους ώμους και τους γοφούς για όσους φιλοξενούνται στην πρώτη και δεύτερη σειρά, όλοι μπορούν να απολαμβάνουν τώρα την πολυτέλεια της καμπίνας του νέου Explorer.

Η 7-θέσια διάταξη καθισμάτων μεταφράζεται επίσης σε μέγιστη ευελιξία, με χώρο φόρτωσηςμέχρι 2.274 λίτρασε διθέσια διάταξη. Τα καθίσματαEasyFoldμεPowerRaiseγιατηντρίτησειράδιευκολύνουντημετατροπήτουχώρουγιαοποιονδήποτεσυνδυασμόεπιβατώνκαιαποσκευών, ενώυπάρχουν επιπλέον 123 λίτραβοηθητικού αποθηκευτικού χώρου στην καμπίνα.

Εξοπλισμός που περιλαμβάνει τα πάντα!

Η έκδοση με τον πλουσιότερο εξοπλισμό περιλαμβάνει θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα ρυθμιζόμενα προς 10 κατευθύνσεις που διαθέτουν και λειτουργία μασάζ, θερμαινόμενα καθίσματα στη δεύτερη σειρά, μία επιφάνεια ασύρματης φόρτισης για συμβατές συσκευές, θερμαινόμενο τιμόνι, αναδιπλούμενα σκιάδια στη δεύτερη σειρά, φιμέ κρύσταλλα στη δεύτερη και τρίτη σειρά και ένα πολυτελές ηχοσύστημα 14 ηχείων, ισχύος 980-watt της B&O. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης πέντε πρίζες 12-volt, δύο θύρες USB για την πρώτη και δεύτερη σειρά, 12 ποτηροθήκες και σύστημα κλιματισμού τριών ζωνών (Tri-Zone Climate Control).

Η τεχνολογία μόντεμ Ford Pass Connect (στάνταρ) επιτρέπει στους πελάτες να ελέγχουν από απόσταση και από οποιαδήποτε τοποθεσία ορισμένες λειτουργίες του οχήματος μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας (mobile data) χρησιμοποιώντας την εφαρμογή κινητού τηλεφώνου Ford Pass. Μεταξύ των λειτουργιών αυτών είναι το Κλείδωμα Ξεκλείδωμα Θυρών (Door Lock Unlock), η Απομακρυσμένη Εκκίνηση (Remote Start), ο Εντοπιστής Οχήματος (Vehicle Locator)καθώς και η Κατάσταση Οχήματος (Vehicle Status), η οποία προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου της στάθμης καυσίμου, της κατάστασης του συστήματος συναγερμού, της πίεσης των ελαστικών, της διάρκειας ζωής του λιπαντικού κ.α.

Η εφαρμογή Ford Pass προσφέρει επίσης στους κατόχους του νέου Ford Explorer νέες λειτουργίες που αναβαθμίζουν την εμπειρία ιδιοκτησίας ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος–όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα παρακολούθησης των επιπέδων φόρτισης της μπαταρίας, τον εντοπισμό σταθμών φόρτισης, καθώς και το ιστορικό ταξιδιών και φορτίσεων. Την ίδια στιγμή προσφέρονται χαρακτηριστικά που είναι σχεδιασμένα για να βοηθούν τους οδηγούς να αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό τη φόρτιση. Έτσι, ο ιδιοκτήτης μπορεί να προεπιλέγει τις ώρες φόρτισης του αυτοκινήτου, προκειμένου να γίνεται χρήση οικονομικών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και να ρυθμίζει τα επιθυμητά επίπεδα φόρτισης λαμβάνοντας τις σχετικές ειδοποιήσεις.

Η οθόνη αφής των 10,1” με προσανατολισμό πορτρέτου – στάνταρ στις εκδόσεις Platinum και ST-Line- επιτρέπει την απεικόνιση των χαρτών πλοήγησης σε όλη την οθόνη, ώστε να είναι πιο ευανάγνωστοι, ή τη διαίρεση της οθόνης για να προβάλλονται σε αυτή και πληροφορίες από το ηχοσύστημα. Στην οθόνη χρησιμοποιείται κρύσταλλο capacitive – όπως στις οθόνες των smartphones και tablets – για ταχύτερη και πιο άμεση διάδραση με το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3.

Κάθε έκδοση με το δικό της, ξεχωριστό χαρακτήρα

Οι εκδόσεις Platinum και ST-Line του νέου Explorer Plug-In Hybrid αποτελούν τις διαφορετικές εκφάνσεις ενός SUV με δυναμική εξωτερική εμφάνιση και μοντέρνο και πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο.

Το Explorer Plug-In Hybrid διατίθεται στάνταρ με σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20” σε μαύρο φινίρισμα για τα μοντέλα ST-Line και σε ματ μαύρο για τα μοντέλα Platinum.

Τα μοντέλα ST-Line εξοπλίζονται με μονοκόμματη μάσκα σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα, που συναντάται επίσης στις ράγες οροφής, στο διακοσμητικό της πίσω πόρτας και στα προστατευτικά των θυρών. Η δυναμική εμφάνιση του εσωτερικού υπογραμμίζεται με την κόκκινη ραφή στα καθίσματα, τα πατάκια και το σπορ τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα. Τέλος, carbon στοιχεία κοσμούν τον πίνακα οργάνων.

Τα μοντέλα Platinum φέρουν μονοκόμματη μάσκα με σατινέ φινίρισμα, το οποίο χρησιμοποιείται στις ράγες οροφής, στο διακοσμητικό της πίσω πόρτας και στα προστατευτικά θυρών. Ο πολυτελής χαρακτήρας της έκδοσης ενισχύεται με τη χρήση διακοσμητικών στο εσωτερικό από πραγματικό ξύλο.

 

Κοινοποίηση